Bos junior vertrekt in 2008 om ‘persoonlijke redenen’ bij het automotivebedrijf dat uitlaten, katalysatoren, trekhaken en fietsdragers produceert. Noodgedwongen neemt Bos senior de leiding weer over, schrijft het FD. Vader en zoon blijken een totaal andere visie te hebben op de koers van het bedrijf. Bos junior wil de winstgevende uitlatendivisie verkopen, senior niet.
Bedrijf verkwanselen
Na zijn vertrek begint Bos junior een juridisch gevecht. Hij neemt miljoenen mee en gaat aan de slag als ceo bij het Duitse Rameder, distribiteur in trekhaken, fietsdragers en dakkoffers.
Bos senior vraagt in 2010 aan Aad Goudriaan, op dat moment de nieuwe ceo, om te voorkomen dat Bos junior ooit nog toegang krijgt tot het Bosal-bestuur. Senior vindt zijn zoon ongeschikt als leidinggevende. Volgens de ‘Bosal council’, een raad van commissarissen zonder juridische bevoegdheden, was Bos senior bang dat zijn zoon het bedrijf zou ‘verkwanselen’.
Reorganisatie
Goudriaan start ondertussen met een flinke reorganisatie binnen de 4900 man sterke organisatie, gesteund door de ‘council’. Maar een vertrouwenspersoon van de familie Bos, Daniel Martineau, is het niet eens met de koers van Goudriaan. Bos junior rammelt inmiddels ook weer aan de poort en zegt weer interesse te hebben in een topfunctie bij Bosal.
Verzoening
Bronnen laten aan het FD weten dat het familiedrama grotendeels is beïnvloed door de Alzheimer van Bos senior. Gemaakte afspraken met zijn zoon kon senior zich vaak niet herinneren, waardoor de irritaties hoog opliepen. In 2012 laat Bos senior weten dat de familievete verleden tijd moet zijn. ‘De familie zit weer op één lijn’, zeggen de advocaten.
In 2016 krijgt Bosal een nieuwe cfo en moeten Goudriaan en de ‘Council’ het veld ruimen. Goudriaan klaagt Bosal nu aan bij de Ondernemingskamer, hij is het niet eens met zijn ontslagregeling.