Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

Kantinetest – Wat eten we op de zaak?

Bijna de helft van de Nederlandse werkenden eet liever zijn meegebrachte boterhammen tijdens de lunch. Wat is er mis met de bedrijfsrestaurants?

In 1987 introduceerde Vroom & Dreesmann La Place en al snel vormden de restaurants een zeer succesvolle formule binnen het Hollandse warenhuis. Vijf jaar geleden volgde een eigen La Place binnen de muren van het hoofdkantoor, als bedrijfsrestaurant voor het personeel. Uitgangspunten van de succesformule zijn vers, gezond en sfeervol en dat maakt ook dit bijzondere bedrijfsrestaurant waar.

De 1500 recepten die La Place kent, worden in cycli geserveerd. In de restaurants wordt alles vers bereid, of is al eerder gemaakt. Het brood, de gehaktballetjes en zelfs de jam is ‘homemade’. De door de consument omarmde restaurants worden wel eens bekritiseerd om de hoge prijzen, maar blijven niettemin populair. Inmiddels is doorgedrongen dat de formule ook succesvol kan zijn in de bedrijfscatering.

Grote jongens als Albron en Sodexho kunnen concurrentie verwachten: in samenwerking met OSP Catering probeert La Place een plekje te veroveren in het bedrijfsleven. Bedrijfsrestaurants van Hunkemöller (ook uit de Maxeda-stal) en het internationaal Gerechtshof hebben hun catering inmiddels aan La Place uitbesteed.

Openingstijden – 11:30 tot 14:00 uur

Assortiment – Vooral veel verse en zelfgemaakte producten. Het brood komt uit de eigen bakkerij, de sappen worden ter plaatse bereid, er zijn seizoensgroenten en meer. In de La Place formule past geen ongezond eten, snacks zijn in de reguliere restaurants dan ook niet te koop. Maar om tegemoet te komen aan de wensen van het personeel is voor het bedrijfsrestaurant van V&D een uitzondering gemaakt: kroketten zijn verkrijgbaar.

Cateraar – La Place

Ambiance – Gerechten worden ter plaatse gemaakt en dat geeft een echte restaurantsfeer. De houten tafels in het restaurant
en de muurschilderingen geven een bruine kroeg-gevoel. Niet heel modern, wel functioneel en prima verpozen.

Prijzen – Personeel krijgt 65 procent korting op de normale La Place-prijzen. Een eenvoudige lunch (twee bruine boterhammen met kaas, een klein bakje salade en een glas melk) kost 2,10 euro.

Betalen – Cash of met chipknip.

Dagelijks de nieuwsbrief van Management & Leiderschap ontvangen?



Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene en privacyvoorwaarden.