Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

Informele zakenrestaurants in opkomst

Perfect eten, een goede sfeer maar geen chic gedoe, dat is de ideale combinatie van eigenschappen voor een zakenrestaurant. Dat blijkt uit het overzicht van de 25 hotste zakenrestaurants dat vrijdag in Management Team verschijnt. Zes restaurants kregen van de redactie ‘drie keer drie sterren’.

 

Zakenmensen kunnen twee kanten op. Aan de ene kant heb je de lunchrestaurants met linnen tafelkleed, zwaar verzilverd bestek en knipmessende obers. Dure en soms wat stijve zaken.

Het alternatief is de dichtstbijzijnde Van der Valk of La Place, goedkoper en informeler, maar beduidend minder representatief.

Een derde variant is in opkomst: goede zakenrestaurants met voldoende uitstraling maar zonder overdreven pretenties. Recent geopende voorbeelden zijn Loetje aan de Amstel in Ouderkerk, Brasserie Alkmaarderhout in het AZ-stadion en Dauphine in Amsterdam. Deze zaken staan alle drie in mt’s lijst van de 25 hotste zakenrestaurants.

De redactie deelde sterren uit voor drie verschillende eigenschappen: kwaliteit van het eten, ambiance en bereikbaarheid. Al deze factoren zijn essentieel voor een goed zaken(lunch)restaurant.

Dagelijks de nieuwsbrief van Management & Leiderschap ontvangen?



Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene en privacyvoorwaarden.

Zes restaurants kregen drie keer drie sterren toegekend. Het zijn Brasserie Pays-Bas in Amsterdam, de Steenen Tafel in Arnhem, Bernisse Molen in Geervliet, Kasteel Heemstede in Houten, Salentein in Nijkerk en Ron Blaauw in Ouderkerk. Deze zaken combineren indrukwekkende gerechten, een bijzondere ambiance en een goede bereikbaarheid (inclusief parkeermogelijkheden).

De 25 beste zakenrestaurants volgens Management Team