Dat verklapte medeoprichter Ruben Timmerman (31) aan Sprout donderdagavond na afloop van de uitreiking van LOEY Awards in Zaandam. Rost van Tonningen en Kerssemakers hebben de Springest een lening verschaft. Het gaat om een converteerbare lening, wat inhoudt dat de lening omgezet kan worden in een belang in aandelen. De hoogte van de lening kan hij nog niet bekendmaken. Timmerman zegt dat de leningen onderdeel zijn van een grotere financieringsconstructie die op dit moment in de maak is. Het gaat onder meer om een banklening en mogelijke investeringsimpuls van andere private investeerders.
In totaal verwachten Timmerman en medeoprichter Wouter de Boer zo “een miljoen euro op te halen”. Timmerman: “We zetten het zo op dat we een substantieel minderheidsbelang hoeven op te geven en daarna nog een investeringsronde kunnen doen terwijl we ook dan het meerderheidsbelang kunnen houden.” Springest, tot voor kort Eduhub, is in 2008 opgericht en sinds voor jaar bezig met de uitrol in Europa (het zit nu in vier landen). Het is de eerste investeringsronde van Springest. “We willen internationaal sneller gaan uitbreiden.”
Silk-constructie?
Er is het afgelopen jaar heel wat gecasht door online ondernemers. Je ziet nu dat deze generatie online ondernemers zich gaat roeren als investeerders. Rost van Tonningen is een van de medeoprichters van Hyves. Hyves is vorig haar voor naar schatting 57 miljoen euro verkocht aan TMG. Kerssemakers, medeoprichter van Fonq, heeft een deel van zijn aandelen verkocht aan RFS Holding (eigenaar van Wehkamp.nl). Rost van Tonningen eerder dit jaar al onderdeel van een consortium dat geld heeft gestoken in Silk, winnaar van The Next Web. In dit geval ging het om een deal waarbij zowel een grote investeringsmaatschappij betrokken is als een clubje van ondernemers/investeerds. Er lijkt dus ook zoiets voor Springest in de maak? “Ik heb al teveel gezegd, er volgt snel meer.”