Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

Werknemers zijn lang ontevreden

Ruim driekwart van de hoger-opgeleiden is wel eens ontevreden (geweest) tijdens zijn of haar loopbaan. Een op de vier is desondanks langer dan een jaar op de functie blijven zitten.

41 Procent van de ontevreden werknemers houdt zijn of haar functie meer dan een half jaar aan. Een op de vier weet een dergelijke vervelende situatie zelfs meer dan een jaar vol te houden. De belangrijkste oorzaken voor het niet thuis voelen op het werk is het missen van een uitdaging en de bedrijfscultuur. Dat blijkt uit onderzoek onder hbo-ers en wo-ers van projectmanagementbureau REEF.

Persoonlijke ontwikkeling
"Uit onderzoek blijkt dat ruim 73 procent van de ondervraagden zeer zeker tot mogelijk een andere baan overweegt wanneer er gebrek is aan persoonlijke ontwikkeling binnen de functie", vertelt Chris Reef, directeur van REEF. "Circa 31 procent van de medewerkers overweegt een toekomst elders, wanneer de werkgever geen competentiegericht functioneren aanbiedt. Wanneer een werkgever dit wel doet, overweegt ruim de helft om minder snel een andere baan te accepteren. Persoonlijke ontwikkeling en tevredenheid van medewerkers is dus erg belangrijk."

Nieuwe uitdaging
Op zoek naar hoger-opgeleiden? Bijna zes op de tien is niet zoekende, maar staat wel open voor aantrekkelijke aanbiedingen. U maakt de meeste kans door een 36-urige werkweek aan te bieden en te zoeken in een straal van maximaal 45 minuten reistijd. Daarnaast wil een op de vijf dat de toekomstige werkgever het openingsbod doet in de salarisonderhandelingen.

Dagelijks de nieuwsbrief van Management & Leiderschap ontvangen?



Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene en privacyvoorwaarden.

Collega's
Verder zegt 45 procent van de werknemers niet goed te kunnen functioneren zonder collega's. Daarentegen wil slechts een op de vier iedere dag met dezelfde collega's werken. Gezamenlijk lunchen staat helemaal laag op de tevredenheidladder. Een op de zeven hbo-ers en wo-ers wil iedere dag met collega's lunchen. En een wekelijkse vrijdagmiddagborrel is voor een op de zes belangrijk.