In de bossen van Bennekom vinden we restaurant Het Koetshuis. Is het de moeite van het afreizen waard?
Als wij binnenkomen, zijn we de enige gasten. Gelukkig niet gedurende de hele avond, want dat zit toch ongemakkelijk. De sfeer is goed en de inrichting prettig, alhoewel er wel heel veel paarden aan de muur hangen. Wij kiezen van de mooie kaart om te beginnen voor een carpaccio van langoustine en de gemarineerde ossenhaas met Lardo di Colonnata. Het laatste gerecht is overheerlijk en alles ziet er even prachtig uit. Bij het eerste gerecht was er wat verwarring ontstaan. Het gebruik van de term carpaccio zorgt ervoor dat je iets verwacht wat flinterdun gesneden is. Maar dat was hier niet helemaal duidelijk. Dat maakte het niet minder lekker, maar vanwaar dan toch die naam? De smaak van het gerecht was overigens meer dan goed. Een heerlijk fris en licht gerecht.
Als hoofdgerechten komen een uitmuntend gebakken sliptong met tuinkruiden, kappertjes en augurk en een prachtige runderentrecôte, die geserveerd wordt met steak tartaar, cantharellen en een saus van sjalotjes en rode wijn, op tafel. Geen ingewikkelde poespas, maar gewoon mooie gerechten. Vooral de vis is heerlijk op smaak en het hele bord klopt.
Als dessert kiest mijn tafelgenoot de drie keer koffie: een café glacé, crème brulée van koffie en tiramisu. Zelf kan ik de soufflé van kwark, met gemarineerde mandarijn met Cointreau-roomijs en de cocktail van ananas, kwark Cointreau en groene thee niet weerstaan. En gelukkig maar, want het is echt heerlijk. We rekenen 198 euro af, wat geen misselijk bedrag is. En dan loop je toch met een ander gevoel de deur uit, dan dat je aan tafel zat. En dat is jammer.
Restaurant Het Koetshuis
Waar Panoramaweg 23a, Bennekom, 0318-417370
Web hetkoetshuis.nl
Keuken Frans
Ambiance klassiek
Parkeren eigen terrein
Open di t/m vrij 12-22, za 13-22