Liefst 1,2 miljoen Nederlanders hebben een profiel aangemaakt op netwerksite LinkedIn. Maar de mogelijkheden ervan worden nog lang niet door iedereen benut. En dan helpt het als je er ook de achterdeuren kent.
Zelf gebruik ik LinkedIn zoals de meeste anderen: af en toe iemand aan mijn contactenlijst toevoegen en berichtjes uitwisselen. O ja, en ik probeer mijn cv up-to-date te houden voor het geval iemand interesse heeft. Volgens masterclassleider Jacco Valkenburg is dat nog maar het begin van het potentieel van de netwerksite. Hij leert ons dat een Engels geschreven profiel zorgt voor betere vindbaarheid, dat profielen met foto vaker worden bekeken, dat de summary goed ingevuld moet zijn (wie ben ik en wat kan ik voor anderen betekenen?) en dat het gunstig is om recommendations te vragen.
Dan begin ik aan het opbouwen van een netwerk. Valkenburg: "Maak niet alleen sterke connecties met bijvoorbeeld collega's, maar ook zwakkere met familieleden of kennissen. Zij verbinden jou weer met mensen die misschien interessant voor je zijn." Ook kun je lid worden van interessegroepen, er zelf een opstarten of een bedrijfsprofiel aanmaken. Alles om maar met zoveel mogelijk mensen in contact te komen.
Op LinkedIn kun je alleen profielen inzien van eerste-, tweede- of derdegraads connecties. Maar die afscherming is te omzeilen. De cursusleider zoekt naar een Oracle-specialist in een straal van 15 kilometer rondom Hilversum en krijgt een anoniem profiel in de zoekresultaten. Door de functieomschrijving in Google in te voeren, komt hij ‘via de achterdeur' op het volledige profiel. Kijk eens, dat zijn praktische tips. Of LinkedIn dé oplossing is voor alle recruitmentproblemen valt te bezien, zulke fijne kneepjes zijn hoe dan ook altijd welkom.
Recruitment via LinkedIn
organisatie krem.nl
duur 1 dag
waar Utrecht
kosten € 699
Een overzicht van alle door MT gevolgde cursussen vindt u in de A tot Z cursusindex. Alles wat u moet weten over social media vindt u in het speciale dossier op MT.nl.