Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

Yasmina Khababi

yasmina khababi freshtable inclusive 30

Wie: Yasmina Khababi
Wat: founder en directeur Freshtable
Wapenfeit: met iedere maaltijd organisaties inclusiever maken

Een universitaire achtergrond hebben, goede cijfers, werkervaring, acht talen spreken en dan toch nog 36 sollicitaties nodig hebben om een stageplek te vinden. Het is een reality check voor Yasmina Khababi, maar het is niets voor haar om ‘in de frustratie te blijven zitten’. ‘Ik heb toen de keuze gemaakt om zélf een inclusieve werkomgeving te creëren zodat ieder ander die na mij komt niet hetzelfde hoeft te ervaren.’

Zo ziet Freshtable het licht, een cateraar met impact. Inclusie is er de norm, zowel in de bestuurskamer als op het dagmenu. ‘Bedrijven kunnen gemakkelijk impact maken met wat we elke dag doen: eten. Werknemers stellen het op prijs als je hen ziet als een mens met zijn of haar bijkomende religieuze of culturele voorkeuren. Het is maar een simpele switch naar het toevoegen van een halal en vega(n) aanbod. Zo reflecteer je de diversiteit ook in je menu.’

Khababi doet echter meer. Ze voorziet statushouders van werk op hun niveau. Accountants hoeven bij haar niet in de keuken te staan. Ze worden via de Fresh Academy gewoon begeleid naar een baan als accountant. Met Share a Meal wil ze samen met bedrijven dit jaar 10.000 gratis maaltijden doneren aan mensen die het moeilijk hebben. En ook dat gaat haar vast lukken.