Winkelmand

No products in the cart.

In het nieuws: Frank Janssen (CEO Keolis)

Frank Janssen, nu nog CFO bij Menzis wordt per 1 juni CEO bij vervoerder Keolis Nederland. Een profiel.

In het nieuws: Frank Janssen (CEO Keolis)
via Wikipedia
Je leest nu: In het nieuws: Frank Janssen (CEO Keolis)

In het nieuws: Frank Janssen (CEO Keolis)Frank Janssen houdt van banen met een maatschappelijke relevantie, over zijn overstap van Menzis naar Keolis zegt hij dan ook het volgende: ‘Ik werk nog iedere dag met veel plezier bij Menzis. Ik vind het echter belangrijk om in beweging te blijven en mijzelf uit te dagen; ook als bestuurder. De nieuwe functie van CEO bij Keolis Nederland past daar perfect bij. Ook omdat ik daarmee een maatschappelijk relevante bijdrage kan voortzetten. Vanuit mijn nieuwe functie zal ik mij gaan richten op de bereikbaarheid en mobiliteit van Nederland. En die maatschappelijke missie is voor mij een extra stimulans voor deze stap.’

Menzis

Janssen begint zijn carriere na een studie bedrijfskunde in Groningen bij Connexxion, waar hij bijna 17 jaar werkt en opklimt tot CFO. Na een jaar bij het CBR als CFO en als interim-manager bij Boer & Croon gaat hij aan de slag bij zorgverzekeraar Menzis, eerst als directeur operations, en in 2015 maakt hij de stap naar CFO.

Over zijn keuze voor Menzis zegt hij het volgende: ‘Werken in de zorg is een uitdaging met grote maatschappelijke belangen. In de zorg komen immers complexe financiële vraagstukken samen met medische, ethische en ook organisatorische dilemma’s. Menzis is een prachtig bedrijf waar ik samen met collega’s, onze Ledenraad, diverse toezichthouders en vele zorgorganisaties met volle overtuiging heb gewerkt aan kwalitatief goede en betaalbare zorg’.

Betaalbaar

Binnen Menzis neemt de divisie Finance een belangrijke positie in. Dat komt, zo zegt Janssen in een interview met CFO omdat een zorgverzekeraar een financiële instelling is. Zijn belangrijkste zorg: de zorg betaalbaar houden. Dat doet hij door middel van trendanalyses en voorspellingen. ‘We hebben veel expertise in huis. Maar als we er een half procent of minder naast zitten, dan heeft dat misschien wel gevolgen voor drie openstaande jaren. Dat kan snel oplopen tot een afwijking van een aantal miljoenen.’

Nu maakt Janssen de stap terug naar het openbaar vervoer. En wel naar Keolis Nederland, de vervoersmaatschappij die tot 2017 door het leven ging als Syntus en operationeel is in de provincies Gelderland, Overijssel, Utrecht en Flevoland. Het bedrijf is eigendom van het Franse Keolis. De huidige CEO, Cees Anker is blij met zijn opvolger: ‘Frank en ik hebben eerder succesvol samengewerkt en ik ken Frank als een gedegen bestuurder met de juiste focus op de zakelijke aspecten, maar zeker ook met oog voor zijn omgeving’.