Ze hebben een bliksemcarrière achter de rug en rammelen nu ongeduldig aan de poorten van de wereldwijde bestuurskamers. De jaarlijkse MT/Sprout Next Leadership 50 (ooit de Goudhaantjes) herbergt het grootste leiderschapstalent van Nederland tot en met 45 jaar. En die leiders vragen we het hemd van het lijf in de videoreeks Next Leadership.
In deze aflevering: Maarten Otto, ceo bij Alliander:
Millenial als ceo
Met Maarten Otto (1983) heeft energiedistributeur Alliander sinds voorjaar 2020 een ware millennial als CEO. Aan hem de taak om voor Alliander een van de grootste uitdagingen van zijn generatie te stroomlijnen: de energietransitie. Eenvoudig zal het allerminst zijn, zo zei hij al bij zijn aanstelling: ‘De omschakeling naar een duurzaam energiesysteem gaat de komende decennia veel van onze organisatie vragen en brengt complexe vraagstukken met zich mee.’
Bij Otto lijkt deze managementopdracht echter in veilige handen. Hij heeft er al een flitsende carrière opzitten bij Ten Have Change Management, een bureau voor verandermanagement; precies wat de energiebranche kan gebruiken. bij Alliander klom Otto razendsnel op naar de top. In 2017 kwam hij binnen als strategisch manager, om het jaar erop al directeur corporate & social affairs te worden. Met het vertrek van CEO Ingrid Thijssen naar werkgeversbond VNO-NCW ging het CEO-stokje dit jaar naar de nu38-jarige Otto.
Benieuwd naar andere afleveringen in de serie?
- Wat is volgens Nico van der Leur (ABN Amro) de grootste misvatting over leiderschap?
- Hoe zorgt Sanne de Laat (Interpolis) dat andere mensen meegaan in haar ideeën?
- Wat was de beste keuze van Serpil Tascioglu (Unilever) in haar werkzame leven?
- Wat doet Karin de Koning (Beiersdorf) bij twijfel over grote beslissingen?
- Welke kritiek krijgt Maaike van Beijsterveldt (Nationale-Nederlanden) het meest?
- Hoe meet Karin van der Gragt (growth director YoungCapital) succes?