Iets meer dan een jaar geleden nam toenmalig souschef Timo Munts de garde over in de keuken van Merlet. En meteen behield hij de Michelinster. Een topprestatie.
Allereerst valt op hoe lieflijk het dorpje Schoorl eigenlijk is. Zeker de moeite waard om met een bezoek te vereren. En dan Merlet. Om te beginnen is de ambiance rustig, geriefelijk en toch ook chique. De zwarte brigade onder leiding van gastheer Sietse van Zanten is aanwezig, zonder te veel in het oog te lopen. De vitello tonato is heerlijk en aan mijn overzijde komt gemarineerde en lichtgerookte runderlende op tafel. Zo ongelofelijk zacht!
Dry Aged
Bij mijn hoofdgerecht, gebraden 'dry aged' runderlende, moet ik helaas een kanttekening maken. Dry-aging zou het vlees malser moeten maken. Helaas was dat bij mijn lende niet gelukt of er is ergens anders in het proces iets misgegaan. Waar de lende uit het voorgerecht op je tong smolt, was de mijne dradig. Jammer. Mijn tafelgenoot had een prachtig gerecht: boterzachte zeebaars met een cannelloni van koningskrab en pata negraham. Helaas was hier iemand uitgeschoten met de begeleidende mayonaise.
Fantastische Patissier
De kazen die ons een aantal maal passeerden gingen er naarmate de avond vorderde steeds minder florissant uitzien. Sommigen lagen zelfs te zweten en te verkleuren. Voor ons reden om geen kaas te nemen. Dat kan beter!
Gelukkig lijkt deze keuken over een fantastische patissier te beschikken. De nagerechten zijn werkelijk het hoogtepunt van de avond. Is het trio van perzik al indrukwekkend, mijn drievoudige bereiding van Hollandse aardbeien is werkelijk een reden op zich om naar Schoorl te rijden. Al met al toch een restaurant om te onthouden én terug te komen.
Restaurant Merlet Schoorl Waar Duinweg 15, Schoorl, 072 5093644 Web merlet.nl Keuken Frans Ambiance Chique en toch gezellig Parkeren eigen terrein Open zo. t/m vr. lunch, gehele week diner