Grand Hotel Huis ter Duin is sinds 1885 beeldbepalend en nog steeds staat deze Grande Dame fier overend. Restaurant Latour is het prestigieuze à la carte restaurant en de trotse bezitter van een Michelinster.
Gezeten op de eerste etage heeft u tijdens het eten een weids uitzicht over de zee en het strandterras van het hotel. Mannen in donkere pakken met opgerolde broekspijpen en welgestelde pensionado's genieten van een goed glas en de avondzon. En wij genieten ook. Van de luxe en het vakmanschap dat door het hele restaurant voelbaar is. De kaart is mooi, niet te uitgebreid, maar ook niet te beperkt.
Wij kiezen voor de sashimi van tonijn met op brood gebakken sardientjes en de gebakken langoustine met een sushi van langoustine en een salade van oester. Tijdens het proeven blijkt dat Chef de Cuisine Marcel van Lier voor pure smaken kiest. Dat is een gedurfde keuze die in het geval van de langoustines beduidend beter uitpakt dan bij de tonijn. Een beetje flauw gerecht.
Als hoofdgerecht komen een droog gebakken scholfilet met gemarineerde coquilles en een truffelsaus en een zacht gegaard jong haantje met zwarte olijven, salami, pijnboompitten en een gevogeltejus met lavas op tafel. In één woord heerlijk.
Voor het dessert gaan we ons te buiten aan de prachtige kazen die voorgereden worden. Met zorg geadviseerd en samengesteld is dit een waardige afsluiting van een zeer genoeglijke avond. Latour zit met een prijs van €188,50 wel aan de bovenkant van het éénsterrige segment, maar de locatie is er dan ook naar.
Restaurant Latour
Waar Koningin Astrid Boulevard 5, Noordwijk aan Zee, 071-3619220
Web huisterduin.com
Keuken Frans
Ambiance Chic
Parkeren eigen terrein
Open di. t/m za.diner