Winkelmand

Geen producten in je winkelwagen.

Restaurant De Bokkedoorns Overveen ***

In de mooie Kennemerduinen bevindt zich al sinds jaar en dag het tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns. Na een grondige herinrichting heropenden zij recentelijk hun deuren.

 

Als we binnenstappen ruikt het zelfs helemaal nieuw en dat is het ook. Fijne stoelen, mooie kleuren en een prettige ambiance. Dat is gelukkig niet veranderd. Aan tafel bestaat mijn voorgerecht uit eigenlijk twee gerechtjes: rauw gemarineerde langoustines met een salade van venkel en lauwwarme langoustines met een soort hachee van gestoofde kalfswang en spitskool. Dat laatste viel tegen, misschien omdat het eerste gerechtje zo heerlijk fris en zomers was. De Oostenrijkse Grüner Veltliner van Hager Matthias is een mooie combinatie met de salade. Naast mij worden in een kruim van geroosterde kip gebakken coquilles geserveerd, met een saus van gevogelte en limoenolie. De krokante broccoli die er overheen gestrooid is, geeft het mooie gerechtje extra bite. Erbij een glas uitmuntende Zuid-Afrikaanse Allée Bleue Semillon/Chardonnay.

 

Dagelijks de nieuwsbrief van Management & Leiderschap ontvangen?



Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene en privacyvoorwaarden.

Voor mijn disgenoot komt vervolgens gebraden lamsrug met een jus van lam en lavas op tafel, geflankeerd door gestoofde lamskoontjes (wangetjes dus). Mooi vlees dat mooi bereid is en, met een glas Bordeaux van Pezat erbij. Mijn roodgebraden Ierse ossenhaas, gegratineerd met merg, pijnboompitjes en gedroogde zwarte olijven, heeft een wat fletse smaak. Ook de beurre noisette met feta is te braaf om een echte tinteling te veroorzaken. De Grenache van La Rectorie uit Collioure maakt veel goed. De desserts zijn een plaatje, maar hier zou eenvoud sterker maken. Mijn prachtig zachte soufflé van vanille heeft het geweld van het sorbetijs van passievrucht en tropisch fruit niet nodig. De gâteau van appelkruimel en het verrassende frisse sorbetijs van pure chocolade zijn wel een geslaagd stel. En dan de rekening: 270 euro (fooi incluis). De Bokkedoorns heeft twee sterren, net als Apicius (MT10), maar daar ben je voor twee maal driegangen beduidend minder kwijt.

Restaurant De Bokkedoorns Waar Zeeweg53, Overveen Web bokkedoorns.nl Keuken Frans Ambiance Klassiek Parkeren eigen parkeer gelegenheid Open ma. Gesloten en za. geenlunch