Winkelmand

Geen producten in je winkelwagen.

Restaurant Apicius Bakkum ****

In het schattige Bakkum ligt restaurant Apicius. Met haar twee Michelinsterren, zeventien punten in de Gault Millau en plaats dertig in Lekker wordt het ook tijd voor ons om hier de proef op de som te nemen.

 

Het eerste wat ons opvalt als we aan komen lopen, is het ontbreken van tafeltjes op het terras. Met het mooie lenteweer leent zeker de lunch zich al voor buiten vertoeven en ook een vroeg diner zou zo vroeg in het jaar al gekund hebben.

De kaart is niet te uitgebreid, maar ook zeker niet te beperkt. Aangezien alles even lekker lijkt, is het moeilijk een keuze te maken. Uiteindelijk beginnen we met de Schotse zalm en de kreeft met asperges. Beide gerechten zijn absolute plaatjes als ze aan tafel verschijnen. Bijna zonde om op te eten, maar gelukkig zijn we daar wel voor gekomen. De zalm is gemarineerd met een rode kerrie. Verrassend lekker. De belangrijkste bijblijver is echter de in flinterdunne reepjes gesneden komkommer en courgette. Gemarineerd in olijfolie en sinaasappelschil is het de smaakmaker van het bord. Ook bij mijn kreeft en asperges is het een soort carbonara, de allerkleinste blokjes gehakte ham en parmezaan die ik ooit zag, die ik thuis zal gaan proberen te evenaren. Een waar genot.

De in roomboter gebakken runderlende en de kalfshaas uit de oven zijn prachtig. Wat een mooi vlees. En de garnituur ‘bonne femme' – groentes met aardappeltjes en spekjes – van mijn tafelgenoot is er een om voor terug te komen of om te rijden. Hetzelfde geldt voor mijn taartje van polenta. Met deze lofzangen op de garnituren of bijgerechtjes wil ik trouwens in het geheel niets afdoen aan de kwaliteit van de rest van de gerechten. De witte brigade van Apicius tovert een heerlijk klassiek diner op tafel. Een verrukkelijke cheese cake en een verrassende crème brulee van jasmijnthee completeren het geheel. Zeer tevreden verlaten wij Bakkum om nog even op het Castricumse strand te kijken. Dit zal niet de laatste keer zijn dat wij bij Apicius hebben gegeten.

Restaurant Apicius

Waar Van der Mijleweg 16, Bakkum, 0251-676760

Web apicius.nl

Keuken Frans

Ambiance Klassiek, ongedwongen

Dagelijks de nieuwsbrief van Management & Leiderschap ontvangen?



Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene en privacyvoorwaarden.

Parkeren voor de deur

Open wo. t/m zo. 12 – 14 en 18 – 21.30