Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

Le Cirque – Scheveningen

Le Cirque is het restaurant van het Scheveningse Circustheater. Er zijn dus twee groepen gasten: voor acht uur of erna. Wij arriveren om acht uur en zijn aangenaam verrast.

Aan niets is te merken dat de bediening al een thuiswedstrijd achter de rug heeft. Het restaurant is smetteloos, de ontvangst ontspannen en vriendelijk. Onze auto is met valet parking weggezet. Een prettige service, hoewel het netter zou zijn geweest als het parkeertarief -10 Euro- van tevoren gemeld was.

Overigens is de valet parking van collega’s als Vermeer, La Vilette, Parkheuvel en Imko Binnerts zonder kosten. Wij worden ontvangen met champagne, omdat het restaurant een jaar bestaat. We gebruiken dit aperitief bij de grote ronde open haard, ook een prettige plek om te wachten op een van elders komende disgenoot.

Dit is de enige plaats waar gerookt mag worden, een charmant alternatief voor een wel- of niet-rookbeleid aan tafel. Er kan à la carte gegeten worden, en er zijn menu’s. Staalkaart van het restaurant is het achtgangenmenu Le Cirque Images, waaruit door de iets minder bourgondische gasten ook een keuze van vier gerechten gemaakt kan worden, Le Cirque Préferences. Dit laatste doen wij. We proeven Jacobsmosselen met witlof en mosterdvruchten, met een crème van Taggiasca olijven, en aan de overzijde lauwwarme reepjes zonnevis met komkommer, en een gelei van citroen en verse ansjovisjus.

De Jacobsschelpen zijn prima, lekker met de iets bittere witlof en het mosterdaroma. De zonnevis verliest helaas de strijd met de citroengelei, die erg overheersend is, bovendien is de komkommer vervangen door ijsbergsla. Een topgerecht zijn de asperges uit Pertuis met gedroogd spek, we zijn eveneens blij met de gebraden Mieral-eend met dadels en honing en de bout met limoen.

Het lamszadel uit Sisteron in eigen jus en met Thaise currycrème had voor ons meer rosé ter tafel mogen komen, erg lekker is de begeleidende ravioli met witte ui. Lunchen kan hier alleen op zaterdag en zondag, wel iets om te onthouden want er zijn bijna geen restaurants met een lunch in het weekend waar u zakelijk goed voor de dag kunt komen. Ik betaal bijna 200 Euro voor twee menu’s, wijn, water en koffie. (AvD)

Wekelijks de nieuwsbrief van Management & Leiderschap ontvangen?



Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene en privacyvoorwaarden.