In 1993 opent Den Blijker, samen met zakenpartner David Crouwel, het restaurant De Engel in Rotterdam. Erg goed gaat het niet met de zaak. Er dreigt zelfs een faillissement. Maar het duo weet dat te voorkomen en langzaamaan begint het restaurant een succes te worden. In 1997 krijgt het een Michellinster, die in 2002 weer wordt ingetrokken.
Aan koken komt de chefkok nauwelijks meer toe. Hij beheert samen met Crouwel zeven verschillende restaurants en verkocht in 2007 de restaurants Foody’s en Groot Paardenburg. De bedoeling is om het aantal vestigingen verder terug te brengen.
Den Blijkers’ tv-carrière begon met de docusoap De Engel & Het Paard, over de oprichting van restaurant Groot Paardenburg. De opvallende kok deed nogal denken aan Gordon Ramsey, de sjagrijnige Britse topkok die met Oorlog in de keuken een waar kijkcijferkanon is. Den Blijker kreeg zijn eigen Herrie in de keuken.
Vele spinoffs volgden. Tegenwoordig presenteert Den Blijker wat milder met programma’s als Mijn tent is top en Herrie aan de Horizon, waarin werd gezocht naar de beste hobbykok.