Het fenomeen ‘heidagen’ bestaat natuurlijk niet zomaar. Werken in de natuur, dus ver weg van kantoor, bevordert het samen tot nieuwe inzichten komen. Zie daar het succes van Angel Island, dat dit jaar al voor de derde keer plaatsvindt. Ondernemers en zogeheten angel investors – rijke particulieren die willen investeren in veelbelovende startups – ontvluchten de stad om op het eilandje Pampus zaken te doen. Uiteindelijk moet dat leiden tot groeigeld voor startups, zo gaat het idee.
Angel Island maakt onderdeel uit van Amsterdam Capital Week, het Amsterdamse fundingevenement dat deze week plaatsvindt. Sprout houdt wel van geld en doet daarom deze week uitbundig verslag van een weekje ka!-pi!-taal! in Mokum en omstreken. Onze redacteur Maarten Keswiel loopt al de hele dag rond op Pampus, naarstig op zoek naar de laatste roddels op investeringsgebied. Wat blijkt: deze man is van alle markten thuis. Naast een uitmuntend taalgevoel blijkt hij ook nog eens te beschikken over gouden fotografieskills.
En dat biedt perspectief! Altijd al eens willen weten hoe dat Angel Island er nou in de praktijk uitziet? Wij vroegen Maarten een paar van zijn meest fabuleuze kiekjes door te sturen naar het thuisfront aan het o, zo wonderschone industriepark aan de Overamstel, te Damsko-Oost. Het resultaat laat zich omschrijven als een bijzondere serie foto’s van klassieke schepen waar de VOC jaloers op zou zijn, legio, eh, geschminkte mensen en een dude in een legerjas. Kan allemaal op Angel Island, zo blijkt. De jasje-dasje-investeerder maakt vandaag plaats voor de – neoliberale – hipster.
Geniet mee van een dol en dwaas fotoverslag:
Serieuze blikken tijdens Angel Island, maar geef deze mensen eens ongelijk: het draait hier immers om rollende euro’s.
Kosten noch moeite wordt gespaard: tijdens Angels Island reist men met klassieke schepen. Hier ligt er een voor Pampus. Pun zeker wel intended.
Maarten in een artistieke bui. Wat dit werk symboliseert? Wij doen een voorzetje: de boot terug vaart pas weer in de avond, dus voor anti-kapitalisten moet deze dag aanvoelen als een gevangenis, als – ach ja – Prison Island.
‘Welkom op Angel Island, en vergeet je fortune cookie niet’
Dit is Milan van den Bovenkamp, oud 25 onder 25’er van de ter ziele gegane startup SellanApp. Tegenwoordig boert hij weer goed met Codaisseur. Milans manier om op te vallen bij investeerders? Het gezicht in schminken en verkleed gaan als halve startup-piraat. Bonuspunten voor wie deze formule ook in Amsterdam uittest!
“Oranje-baard, confirmed”, krijgen wij doorgestuurd via de digitale snelweg. Jawel, startupprins Constantijn heeft nog steeds een hipsterbaard. En nu ook al All-Stars, blijkt op deze kundig geschoten, paparazzi-eske foto. Wij moedigen dit alleen maar aan. Niks geen oubollig pak, maar met je sneakers in het klamme gras zitten: die Constantijn voelt de tijdsgeest maar weer dondersgoed aan. Meer van dit, graag.
Deze vrolijke vrinden zijn ongetwijfeld geen investeerders of ondernemers, maar wel bijzonder fotogeniek.
Wie dacht dat het puur #genieten is op Angel Island, zit er goed naast. Deze plastic kippen worden op brute wijze om het leven gebracht.
Deze foto maakte Maarten op een heuse cocktailboot. Precies in het midden zie je Patrick de Laive, mede-oprichter van The Next Web. Patrick lijkt in gedachten verzonken: wordt het een whiskey of een gin tonic?
Deze groep ondernemers en investeerders staat op een buitengewoon gevaarlijke plek. Maar goed, zakendoen gaat voor alles!
En ja hoor, Maartens celeb-radar geeft weer een piepje: dat is Daan Weddepohl van Peerby! Net als De Laive zit Daan even in zijn eigen wereld. Zal hij mijmeren over een nieuw businessmodel?
Daar hebben we Pascal Ontijd. De ondernemer verliet in 2016 zijn startup SnappCar en werkt sindsdien aan een nieuwe startup met een zeer geheime naam. Ook vandaag lukt het Sprout niet om deze mysterieuze naam te achterhalen, of zelfs waar hij überhaupt mee bezig is. Vermoedelijk is het iets met Barbies, dat zit er dik in!
De zon liet het ook aan het begin van de avond niet afweten. De eerste boot terug brengt eilandgangers om 19:30 weer naar het vasteland. Diehard Angel Island’ers moeten zorgen dat ze op tijd zijn voor de laatste afvaart, om 2:30 uur ‘s nachts.