1. Winkeliers zijn rooftas zat
Er moet een verbod komen op rooftassen. Daarvoor pleit Detailhandel Nederland. De winkeliers zien het gebruik van de geprepareerde tas flink toenemen: volgens de politie wordt ruim een derde van de winkeldiefstallen gepleegd door rondtrekkende buitenlandse bendes, voor 80 procent van de diefstallen gebruiken die een rooftas. Die is bekleed met folie zodat de detectiepoortjes bij de uitgang de inhoud niet kunnen scannen. Ook roofjassen en roofkinderwagens zijn al gesignaleerd. Inmiddels hebben 58 van de 100 grootste winkelgemeenten een rooftasverbod opgenomen in hun plaatselijke verordening. Detailhandel Nederland wil nu een landelijke regeling.
2. Armin van Buuren doet het met Appmachine
Dj Armin van Buuren heeft zaterdag een app gelanceerd, gemaakt met de software van de Nederlandse startup Appmachine. Appmachine, twee jaar geleden opgericht door Siebrand Dijkstra, belooft dat iedereen apps voor iPhone en Android kan ontwikkelen met zijn product. De Bétaversie ging in februari live. De beste dj ter wereld (volgens DJ Mag alweer voor de vijfde keer op rij) introduceerde zijn app tijdens ASOT 600 in Madison Square Garden, New York. De app van Armin van Buuren bevat muziek, foto’s, video’s, zijn tourschema en podcasts van zijn radioshow.
3. Joep lust de staat rauw
Voormalig bedrijvendokter Joep van den Nieuwenhuyzen mocht gisteren bij Eva Jinek weer laten zien over hoeveel bluf en bravoure hij beschikt. Donderdag start de rechtszaak tegen de zakenman in het zogeheten Rotterdamse havenschandaal, die onder meer wordt verdacht van fraude en omkoping van oud-havendirecteur Willem Scholten. Scholten kreeg al acht maanden cel voor het aannemen van smeergeld van Van den Nieuwenhuyzen. Joep zelf zegt zich geen zorgen te maken, want hij kan alles uitleggen: voor het gebruik van zijn appartement betaalde Scholten, de 1,2 miljoen op de Zwitserse bankrekening van de ambtenaar was bestemd voor een Egyptische consultant en van de bankgaranties die vriend Scholten hem gaf, wist half bestuurlijk Rotterdam. “Ik heb het gedaan, en ik zou het zo weer doen.” Dat justitie hem op de korrel neemt, heeft volgens hem politieke trekjes. “Dit is de zes keer dat ik word vervolgd. Vier keer ben ik vrijgesproken, een keer heeft het OM geseponeerd. Nu kogels niet meer werken, schieten ze maar met hagel.”
4. Franse post zet robocopter in
PostNL zet gehandicapten in, maar de Franse collega’s zijn ook creatief: in de Auvergne start La Poste in mei een proef met een robothelicopter van Parrot, die de krant zal gaan bezorgen bij moeilijk bereikbare voordeuren. Een twintigtal drones zijn beschikbaar gesteld, evenzoveel postbodes kunnen die tot een afstand van vijftig meter met hun iPhone besturen om obstakels als honden, hekken en steile heuvels te omzeilen.
5. Facebook Phone komt eraan
Op 4 april wordt hij naar verwachting gelanceerd: Facebooks eigen smartphone. Dat leiden Facebook-watchers althans af uit de uitnodiging die de wereld inging voor een evenement: ‘Come See Our New Home On Android’. Het zou gaan om een toestel gemaakt door HTC met een dominante plek voor een eigen operating systeem van Facebook, bovenop Android. Al in 2011 gaf HTC zijn model ‘Cha Cha’ een Facebook-knop, maar de integratie met het sociale netwerk zou dit keer veel verder gaan.
6. En dan dit: 1 april!
Fijne stukjes huisvlijt van Google, dat 1 april viert met drie nep-producten, die helemaal in de stijl van gebruikelijke productintroducties worden aangekondigd door overdreven blije medewerkers. Google Nose, zoeken op geur, heeft het zelfs tot de hoofdbalk geschopt. De video waarin YouTube aankondigt dat het na acht jaar echt genoeg is, is ook erg hilarisch: we nemen geen nieuwe video’s meer aan. En natuurlijk is Gmail Blue een fijnzinnige verwijzing naar het grote blauwe gevaar, Facebook.
Geloof er maar niets van: e-mail is nog lang niet dood. En al bestaat het al eeuwen, je kunt in het verkeer met je klanten en leveranciers nog altijd de plank misslaan. Sprout geeft tips die een verkeerde e-mail boodschap kunnen voorkomen. |
Herbert van Hoogdalem: Ben ik nou gek? Herbert van Hoogdalem schrijft iedere maand een column voor Sprout. In deze bijdrage vertelt hij hoe hij aan een ambtenarenbestaan wist te ontsnappen. |
Leer van deze 8 marketingblunders Twijfel je soms aan het effect van je marketing? Troost je dan met deze voorbeelden. Hoe de grootste bedrijven soms ook de grootste fouten maken. 8 marketingacties zonder tact. |
Lees meer » | Lees meer » | Lees meer » |
Tot zover de Sprout update van Paasmaandag 1 april. Tot morgen! Mis je iets of wil je gewoon reageren? Doe het hieronder of op Twitter of Facebook.
Nieuws inhalen? Lees de update van afgelopen vrijdag
Elke dag deze nieuwsupdate ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief, met dagelijks de nieuwsupdate van Sprout, plus inspirerende verhalen, tips & tricks, expertblogs en columns.