Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

Restaurant De Nederlanden – Vreeland aan de Vecht ****

Bij de oever van de Vecht in Vreeland bevindt zich Hotel-restaurant De Nederlanden. Gestegen van 65 naar 47 in de Lekker Top 100, dankzij Chef Wilco Berends.

 

Parkeren is geen sinecure. De Nederlanden beschikt weliswaar over een eigen terrein, maar tegen gasten die aan vier vakken nog niet genoeg hebben is geen kruid gewassen. Eenmaal binnen is het prettig toeven. Na lang wikken en wegen, alles is even aanlokkelijk, komen we tot een keuze.

Als voorgerecht een taartje van Alaska-koningskrab en gebakken coquilles met smeltende lever. De gerechtjes zijn een lust voor het oog, zonde om aan te snijden. Natuurlijk doen we dat wel en gelukkig maar, want de smaak is voortreffelijk. Hierbij een verrassende Moscatel Seco van Botani en een niet te versmaden Nieuw-Zeelandse (!) Riesling uit 2001 van Mt. Difficulty. Beiden zeer originele keuzes van de sommelier.

Dan de fricassee van kreeft en langoustine met romige tortellini en artisjok. Een indrukwekkend tableau! De meegestoofde venkel geeft echter een doordringende anijssmaak. De gesmoorde heilbotfilet met riso venere nero, een drooggebakken coquille, groene asperges en schuim van Parmezaanse kaas mogen er zijn. Heerlijk zacht van smaak en perfect geportioneerd. Wijnen: Chardonnay-Viognier van Venta d'Aubert en, wederom een verrassing, een witte Corbières van Château Haut Gléon. Aanradertjes voor de wijncollectie thuis. Dessertijd: tiramisu met Haagsche-hopjes-roomijs en een luchtige soufflé van boerenkwark met banaanroomijs. Zeer de moeite waard. Samenvattend: een feestje voor alle zintuigen, maar onze portemonnee denkt daar anders over. Wij waren in totaal 225 euro kwijt. Het duurste avondje uit tot nu toe en qua prijs-kwaliteitverhouding niet het beste. Maar als dat niet uitmaakt, is een bezoek aan de Nederlanden zeker de moeite waard.

Dagelijks de nieuwsbrief van Management & Leiderschap ontvangen?



Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene en privacyvoorwaarden.

Restaurant De Nederlanden Waar Duinkerken 3, Vreeland aan de Vecht, 0294-232326 Web nederlanden.nl Keuken Frans Ambiance Ontspannen op niveau Parkeren eigen terrein Open Lunch: ma t/m vr van 12 tot 14, za & zo op aanvraag. Diner dagelijks van 18 uur tot 22