We maken aannames, trekken slordige conclusies, koesteren vooroordelen, vrezen het ergste en streven naar onbereikbare perfectie. Daarmee creëren we onze eigen realiteit, zegt Isaac Lidsky.
Persoonlijke realiteit
Wat we zien is niet de universele waarheid, het is een unieke en persoonlijke virtuele realiteit die meesterlijk door ons brein wordt geconstrueerd. ‘Zien is een illusie’, zegt Lidsky. Zaken als kennis, emoties en herinneringen worden door je brein gekoppeld aan je beeld. Wat je ziet beïnvloedt wat je voelt en vice versa: wat je voelt kan letterlijk veranderen wat je ziet. De illusies die je jezelf wijsmaakt zijn de oorzaak van gemiste kansen en niet-gerealiseerd potentieel.
Isaac Lidsky
Lidsky is CEO van één van de snelst groeiende bouwbedrijven van Florida, schrijver van het managementboek ‘Eyes wide open’ en studeerde wiskunde, computerwetenschappen en rechten aan Harvard. Op zijn dertiende hoorde hij dat hij een zeldzame oogziekte heeft en blind zou worden. Als blinde krijgt hij dagelijks te maken met foutieve aannames over zijn capaciteiten. ‘Doordat ik blind werd leerde ik met beide ogen wijd open te leven’. Hij leerde dat zijn geest, zijn eigen realiteit creëerde.