Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

Van der Valk-telg trekt zijn eigen plan

Samen met een schuld van 20 miljoen euro 'kreeg' Bill van der Valk op zijn negentiende een eigen hotel binnen het familiebedrijf. Bij 7 Ditches TV vertelt hij hoe het is om op te groeien in een hotel, hoe hij zijn eigen stempel probeert te drukken en hoe de onderlinge concurrentie is tussen de jongste generatie Van Der Valks. 

Hij had eigenlijk bedacht om skileraar te worden, maar kwam min of meer bij toeval toch in het familiebedrijf terecht. Pas 19 jaar oud, als eerste van de jongste generatie, met een schuld van 20 miljoen euro bij zijn opa. Een luxepositie, beseft Bill van der Valk. ‘Ik ben opgegroeid in een gouden wieg. Maar ik zeg altijd: ik moet hem wel elke dag zelf poetsen. Het hotel moet elke dag vol zitten, mensen moeten er tevreden over praten en er moet een goede sfeer hangen.’

Dagelijks de nieuwsbrief van Management & Leiderschap ontvangen?



Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene en privacyvoorwaarden.

Hij groeide als kind op in het hotel bij Schiphol, vanaf zijn negende werkte hij mee op alle afdelingen: helpen in de bakkerij, ijsbollen knijpen, bedienen. In de familie gaat het – niet verrassend – altijd over de zaak. ‘Als we uit eten gaan, gaat het negentig procent van de tijd over de zaak. It’s a way of life.’ Een leven van hard werken, dat wel: vijf à zes dagen in de week, van negen tot negen. ‘Het is een combinatie tussen een supermooi leven en een leven van hard werken. Ik vind het de mooiste baan op aarde.’

Bekijk hieronder het hele interview op 7 Ditches TV: