Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

Restaurant – De Burgemeester Linschoten ****

Gevestigd in het oude gemeentehuis van het knusse Linschoten vinden we restaurant De Burgemeester. Zij zijn de winnaar van De Gouden Pollepel, een culinaire competitie van AD Groene Hart.

 

Onze eerste indruk: goh, wat is het hier druk. In de positieve zin des woords. Zo druk als bij De Burgemeester hebben wij het nog niet eerder getroffen. Het is zeker niet storend. Integendeel, het heeft juist iets gezelligs. Geroezemoes, gelach, een discussie. Zo hoort het te zijn in een restaurant. De inrichting is modern, met hippe groene stoelen en dito onderborden. De stoelen zitten heerlijk en de ambiance is smaakvol en gezellig.

De kaart is de moeite waard, en onze gastheer biedt ook nog een aantal gerechten buiten de kaart om aan, die er ook goed uitzien. Keuzes, keuzes. Uiteindelijk kiezen we voor een combinatie. De wijnkaart is eerder een wijnboek te noemen, wat een enorm aanbod hebben ze hier. Maar ja, ze zijn dan ook niet voor niets bekroond met een Best of Award of Excellence door Wine Spectator.

We beginnen met een amuse van een crème van pastinaak met gelei van truffel en een kletskop van zuurkool op tafel. Het klinkt misschien spannend, maar dat was het allerminst. Flauwe smaken die elkaar niet versterken, hooguit complementeren tot een niet bijzonder geheel. Jammer. Maar dan komen de voorgerechten. Wauw! Een tableau van huisgerookte (en dát proef je!) zalm met komkommer, een zoetzure gelei en crème van Spaanse peper, bieslook en gember. Behalve dat het eruit ziet als een plaatje, is het ook nog eens verrukkelijk. Mijn tafelgenoot kiest voor een carpaccio met truffelvinaigrette, rucola en parmezaanse kaas. Flinterdun en heerlijk van smaak.

 De hoofdgerechten zijn niet minder indrukwekkend. Een ‘bistecca’, ofwel lendebiefstuk (entrecote), van de plaat met een Italiaanse garnituur van onder meer rucola en een ossenhaas met bospaddenstoelen. Botermals. In deze keuken staat een chef die weet hoe hij vlees moet klaarmaken. Bij de voorgerechten dronken wij een indrukwekkende Barbera d’Asti Superiore uit 2003. Bij het hoofdgerecht werd ons een Montefalco uit 2004 (van de Sagrantino-druif) geadviseerd. Een prachtige volle wijn met lichte tannines. In één woord: heerlijk.


Restaurant De Burgemeester

Waar Raadhuisstraat 17, Linschoten

Web deburgemeester.nl

Keuken Italiaans geïnspireerd

Ambiance Modern & Gezellig

Dagelijks de nieuwsbrief van Management & Leiderschap ontvangen?



Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene en privacyvoorwaarden.

Parkeren eigen parkeerterrein

Open di. t/m vr. Lunch & Diner, zat. Diner