Bouvy groeit op in een normaal Brabants gezin, zo vertelt ze in een interview met het FD. Haar vader heeft een aannemersbedrijf, moeder verkoopt kleding. Als kind is Bouvy al een bezige bij. Ze doet aan hockey, speelt piano en op haar elfde wil ze de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden.
Actief studentenleven
Maar eerst wil ze het bedrijfsleven in. Tijdens het vwo doet ze daarom allerlei extra commissies en ook tijdens haar studententijd houdt ze er een actief leven op na. Ze voelt zich aangetrokken tot het verenigingsleven en het bijbehorende ritme. Na twee jaar besluit ze een tweede studie te gaan volgen. ‘Ik ging veel naar de bar en had een ‘Nyenrode-kont’ gekregen’, vertelt ze in het FD. ‘Daarom wilde ik mezelf wat discipline bijbrengen.’ Ze gaat rechten studeren en uiteindelijk komt daar ook een derde studie bij: finance aan de Vrije Universiteit.
Unilever
Na haar afstuderen gaat ze aan de slag bij Unilever, waar ze op verschillende afdelingen zit. Ze schopt het uiteindelijk tot CFO van de Global Foods Category. Als ze in 2008 wordt gebeld door een headhunter is Bouvy eigenlijk niet op zoek naar een nieuwe baan. Toch gaat ze het gesprek aan en vertrekt ze na elf jaar bij Unilever om financieel directeur van Royal Haskoning te worden. Ze is er de eerste vrouw in een toppositie. Bouvy houdt zich goed staande in de mannenwereld. ‘Ik ben altijd heel masculien geweest. Feitelijk, cognitief, competitief, van hup, hierheen. Ik houd van een robbertje straatvechten’, vertelt ze in NRC.
Omdat Bouvy toch een functie in een meer corporate omgeving ambieert, stapt ze na vier jaar over naar KPN, waar ze vicepresident Finance Netco wordt. Ze aardt er goed: ‘Al snel sprak ik de taal van KPN: testosterontaal, over ‘aanvalsplannen’ en ‘gevechten tegen de kabel’. Dat probeer ik aan te passen. Iets minder strijdvaardig. Een verleidingsplan’, zegt ze in het FD.
Snoepwinkel
In 2014 wordt Bouvy CFO van Rituals. Daar mag ze de ERP-systemen en de financiële rapportage van het razendsnel groeiende bedrijf gaan managen. Bij haar nieuwe werkgever voelt Bouvy zich als een ‘klein kind in een snoepwinkel’, zo zei ze in een interview met CFO Magazine. ‘Er kan hier ontzettend veel en we zitten niet vast in silo’s zoals je bij sommige grote en bureaucratische organisaties wel eens ziet.’
Gezin
Haar fulltime baan heeft Bouvy altijd gecombineerd met het opvoeden van vier kinderen. Haar belangrijkste les daarbij is: ‘Weg met de pretentie dat je aan alle verwachtingen kunt voldoen. Dat is de eerste voorwaarde als je een grootse carrière met een gezin wil combineren. Je kunt niet een fulltime baan willen en alle onderbroeken gestreken hebben.’
Bouvy neemt per 31 december 2017 na vier succesvolle jaren afscheid om zich te richten op nieuwe uitdagingen. Jenny de Vries neemt haar functie over en gaat zich onder andere bezig houden met de internationale groei van het bedrijf.