Bent u jaloers op de top van het bedrijfsleven, die in privé jets vliegen? Nergens voor nodig. Het business magazine MICE Travel zet negen misvattingen en mythes over privéjets op een rijtje.
1. Onbetaalbaar
De tijdwinst die behaald wordt door een eigen vliegtuig te bestellen vertaalt zich in meer efficiency en geld. Daarnaast betaal je voor een uur vliegen met een privéjet vaak net zoveel en soms nog minder dan voor een regulier Business Class ticket.
2. Onveilig
Kleine zakenjets moeten volgens dezelfde strenge normen worden onderhouden als grote passagiersvliegtuigen. En piloten ondergaan dezelfde opleiding als piloten bij grote luchtvaartmaatschappijen.
3. Milieuonvriendelijk
Door het vliegtuig af te stemmen op het aantal passagiers zitten privévluchten vaak voller dan lijvluchten. En door vanaf kleine luchthavens te vliegen, hoeven privévliegtuigen vaak geen lange afstanden te overbruggen naar de startbaan en hoeven ze niet lang te wachten op toestemming om op te stijgen.
4. Korte reizen
Veel kleine zakenjets zijn gebouwd om met gemak intercontinentale afstanden te overbruggen.
5. Krap
Krap is een relatief begrip. In de kleinste jets passen inderdaad geen uitgebreide keuken, luxueus toilet of breedbeeldtelevisie.
6. Geen reisdocumenten
Voor deze vluchten gelden dezelfsde regels als voor reguliere lijnvluchten. Wel zijn de rijen bij het inchecken en bij de veiligheidscontrole veel korter dan normaal.
7. privéjet is klein
Een charterbroker stemt het toestel op uw wensen af. In theorie kan het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, de Airbus A380, ingehuurd worden.
8. Geen stewardess
Hoe graag u ook zelf met een bordje snacks wilt rondgaan, cabinebemanning is verplicht op vliegtuigen vanaf het midsize segment.
9. Vrijheid
hoewel u meer vrijheid heeft dan in een regulier vliegtuig, dient u zich toch aan bepaalde regels te houden. Zo is het niet toegestaan om aan boord te roken of elektronische apparatuur te gebruiken die de systemen van het vliegtuig kunnen verstoren.