Dineren in een oer-Hollandse zaagmolen uit 1672? Dat kan bij restaurant de Jonge Dikkert in Amstelveen. Vanwege de gunstige ligging voor de zakelijke eter, leek het ons de moeite van een bezoekje waard.
Bij binnenkomst valt het ruimtelijke gevoel en de gezellige uitstraling direct op. Hier is het goed toeven, dat voel je. Als voorgerechten kiezen wij voor gebakken langoustines met Serrano ham en een zacht gegaard kalfswangetje en dungesneden eendenborst met eendenlever krullen. Hierbij drinken wij een heerlijke Australische Chardonnay en Gewürztraminer.
Als tussengerechten komen een marbré van eendenborst en gebakken zeebaars met een mousse van paprika en een schuim van basilicum op tafel. De zeebaars is uitmuntend. Het simpele, maar duidelijke gerecht, in combinatie met de verrassende Sancerre rosé, is verrukkelijk. De marbré van eendenborst is echter wat flauw van smaak. De zeer sterke zoete smaken van de sorbet van appel en de wentelteef-achtige broodjes vermorzelen de zachte smaak van de eendenborst.
De hoofdgerechten; Hollandse hertenbout met rode kool en koningsboleten (vers!) en een botermalse entrecote met fijne puree, bospaddestoelen en een heerlijk jus. Ook hier niets dan lof.
Natuurlijk lieten wij ons ook verleiden door de desserts. Een cocktail van ananas en klappermelk en een parfait van sinaasappel met witte chocolade mousse en een schuim van saffraan. Lekker, maar niet hertzelfde niveau van de eerdere gerechten.
We hebben lekker en bij vlagen uitmuntend gegeten. Alleen dan komt de rekening: 189 euro voor twee personen. Dergelijke sommen verwacht je in zaken met 1 of meer Sterren. En dat niveau haalt de Jonge Dikkert niet.
Restaurant De Jonge Dikkert Waar Amsterdamseweg 104a, Amstelveen Web jongedikkert.nl Keuken Klassiek Ambiance Gezellig Parkeren voor de deur Open Lunch: ma. t/m vr. Diner: gehele week.