We zijn in huis bij Daniel van den Hoven (42), countrymanager Benelux van headsetproducent GN Netcom/Jabra.
U werkt veel thuis?
“Ja. Ik werk vanuit huis of ik ben buiten de deur voor afspraken. Ik werk gemiddeld 50 tot 60 uur per week. Mijn vrouw Carina en ik hebben een zoontje, Noa, van drieënhalf. Carina werkt zelf drie dagen per week en op die dagen gaat Noa naar de crèche. Op de andere dagen probeer ik mijn afspraken buiten de deur te plannen. Dat lukt niet altijd, dus het gebeurt wel eens dat hij opeens spelend naast me staat terwijl ik aan de telefoon zit met een zakenrelatie.”
Toe aan een vrijstaande woning?
“Wij wonen nu nog in een zeven jaar oud nieuwbouwhuis in Delfgauw, maar we hebben al een nieuwe woning gekocht in Berkel en Rodenrijs. Ik verwacht dat we er in mei in kunnen. Het huis kostte 600.000 casco. De tijd ontbreekt ons om echt zelf te gaan klussen. Wat ik wel zelf doe is de sleuven in de muur maken om elektriciteitsdraden weg te werken.”
Wie kookt er?
“Ik ben de kok in huis en wil graag een woonkeuken in ons nieuwe huis. Die krijgen we dus ook. Een groot kookeiland van drie meter zestig en een grote eettafel waar zonder problemen twaalf mensen aan kunnen zitten. Dat wordt echt genieten. Ik ben niet zo sterk in opruimen. Als ik kook is het één grote bende, mijn vrouw regelt dus alles eromheen, zodat het een beetje te doen blijft.”
Zaterdagmiddag?
“Ik voetbal iedere zaterdag bij Forumsport in Voorburg, waar ik vandaan kom. Ik speel tegen ventjes die theoretisch mijn zoon hadden kunnen zijn. Ik kom nog goed mee, maar ik merk wel dat mijn hoofd meer wil dan mijn lichaam kan.”
Nog een sociaal leven ook?
“Ik moet mijn vrouw soms afremmen om eens een weekend niets af te spreken. De enige regel die wij hebben is dat de vrijdagavond onze avond is. Dan spreken we nooit iets af. Lekker in je joggingbroek op de bank een filmpje kijken, heerlijk samen.”
“Ik ben nu bezig met ‘In Europa’ van Geert Mak. Hij heeft een heel plezierige manier
van schrijven en ik vind het erg leuk dat hij je zo meeneemt door de geschiedenis. Ook lees ik graag korte verhalen. Bijvoorbeeld de bundel ‘Grijsgedraaid’ van Leo Blokhuis. Hij onderzoekt hierin de roots van tien liedjes en brengt dat op een heel leuke manier in kaart. Een ander indrukwekkend boek vond ik ‘The long tail’ van Chris Anderson. Dat heb ik voor mijn werk gelezen. Hij beschrijft wat de gevolgen zijn van de economie van de overvloed. Er is steeds meer overvloed en steeds minder schaarste, wat de hele economische gedachtegang op z’n kop zet. Buitengemeen boeiend.”