Vijf procent van de werknemers heeft vorig jaar geregeld op kosten van de baas buiten de deur gegeten. Gemiddeld werd daarbij voor € 27,50 weg gegeten.
Vandaag maakte het Bedrijfschap Horeca en Catering de cijfers bekend. Ze zijn gebaseerd op een permanent onderzoek waarbij 10.000 consumenten worden bevraagd. In 2005 is voor het eerst een splitsing gemaakt tussen zakelijk en privé uit eten gaan.
Van alle etentjes is 15 procent zakelijk. In totaal eten 400.000 mensen geregeld op kosten van hun bedrijf in een restaurant. Volgens een woordvoerder gebeurt het zakelijk uit eten gaan iets meer dan een keer per week. Hoewel vergelijkingen met voorgaande jaren niet mogelijk zijn, wordt hiermee volgens de woordvoerder bevestigd dat de recessie op zijn retour is.
Zakelijk uit eten gaan gebeurt volgens het bedrijfschap meestal aan het eind van de week. Bovendien blijkt uit de cijfers dat het vaker voorkomt naarmate het jaar vordert. Uitgaande van de totale horecabestedingen (exclusief logies) van 11,2 miljard euro, komt het zakelijk deel uit op 1,6 miljard. (Financiële Telegraaf.)