#1. Burn-out? Te hard werken is niet te boosdoener
Veel mensen zijn onder de indruk dat een burn-out het gevolg is van de hard werken of een te hoge werkdruk. Dat is niet zo, stelt Wilmar Schaufeli, organisatiepsycholoog aan de Universiteit Utrecht in dit artikel. Het sleutelwoord is ‘bevlogenheid’. Wanneer je bevlogen aan het werk bent, kun je namelijk een hoge werkdruk zonder problemen aan. Wanneer het werk emotioneel stressvol wordt of last krijgt van te hoge verwachtingen van anderen, loop je wel het risico op een burn-out. Managers spelen hierin een belangrijke rol, zij kunnen bevlogenheid bij hun team stimuleren.
#2. Simon Sinek: social media wordt ondergang millennials
Millennials zijn volgens Sinek verslaafd aan social media en dat tast hun zelfvertrouwen enorm aan. ‘Ze kunnen op werk geen diepgaande relaties opbouwen vanwege Facebook en Instagram’, vertelt hij in deze video. Een groot deel van de verantwoordelijkheid voor het helpen van deze leeftijdsgroep ligt bij bedrijven, hun werkgevers dus. Simon Sinek legt in de video uit hoe deze situatie ontstaan is en wat eraan te doen valt.
#3. MT presenteert: de Goudhaantjes 100 van 2017
Ze zijn nog geen 45, maar zitten nu al in de boardroom. Ze zijn de whizzkids, de veranderaars, de visionairs en de leiders van vandaag en van morgen, de 100 mannen en vrouwen die we selecteerden voor de Goudhaantjeslijst. Dat deden we in 2017 al voor de negende keer, in samenwerking met een aantal specialisten in executive search. Uit ervaring weten we dat deze managementtalenten vaak doorstromen naar CEO-posities. In de gaten houden dus…
#4. Burn-out herkennen en voorkomen: ‘We geven ons brein te weinig hersteltijd’
Hard werken geeft voldoening en om scherp te zijn heb je stresshormonen nodig. Maar neem je te weinig gas terug dan krijgt het brein geen hersteltijd. Het gevolg: een burn-out. Hoe herken je een burn-out en wat kun je doen om het te voorkomen? En als het zover is, welke stappen kun je zetten om beter te worden?
#5. Ben Tiggelaar: ‘Richt je aandacht op de cirkel van invloed van Covey’
Leiderschapsgoeroe Stephen Covey kennen we natuurlijk allemaal. Hij werd wereldberoemd met de bestseller ‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’, waarin hij zijn visie op leiderschap binnen 7 punten uit de doeken doet. Zijn kennis werd door vele managementsprekers overgenomen, evenals Ben Tiggelaar. In deze video vertelt Tiggelaar in het kort over de eerste eigenschap van Covey: proactief zijn. Tiggelaar: ‘Richt je op de cirkel van invloed, niet op de cirkel van betrokkenheid.’