“Ik zag iets soortgelijks in Amerika en ben meteen onderzoek gaan doen in Europa. Hier bestond het nog niet. We beginnen met de basics: hagelslag, pindakaas, hazelnootpasta, aardbeienjam en jonge kaas. Gek doen met gerookte zalm kan altijd nog. Laat mensen eerst maar eens wennen aan het idee dat je ook gewoon een boterham met jam kunt kopen.”
“We ontkorsten het brood om onszelf te onderscheiden. Het is een fabeltje dat de broodkorst gezond is. Mijn dochter eet geen korstjes. De boterhammen worden op elkaar gelegd, daarna ‘stanst’ een speciale machine de korsten eruit. Wat overblijft is een dichtgesealde sandwich. Handig, zo valt de hagelslag er niet uit. Het is geen standaardmachine die je bij de bakkerijgroothandel kunt kopen. We hebben hem vanaf de tekentafel laten ontwerpen. Dat was een flinke investering. Hij kostte zo’n 200.000 euro en het heeft een jaar geduurd voordat alles klopte. Zonder die machine kunnen we niks. Het is de trots van ons concept. Voor de bouw hebben we een paar knappe koppen bij elkaar gezet; technische engineers die in bakkerij-industrie werken.”
“’s Ochtends komen er zeven- tot achthonderd broden binnen van de bakker. Die worden meteen verwerkt. We werken samen met de grootste industriële bakker van het land. Ook hij was betrokken bij het ontwikkelen van het concept. Hij moet ervoor zorgen dat het brood dicht en vol is en altijd dezelfde maat heeft. Er zijn speciale bakblikken voor ons gemaakt. Het brood dat we gebruiken is vezelrijk witbrood. Het is duurzaam omdat je het niet aan het einde van de week weg hoeft te gooien zoals veel mensen nu doen.”
“De naam CookingPapa is ontstaan op vakantie in China. Ik betrek mijn dochter, ze was toen negen, altijd bij de marketing. Kinderen zijn een grote doelgroep. In de taxi op weg naar de Chinese muur vroeg ik haar of ze me wilde helpen een naam te bedenken. Ze kwam met Cooking Mama, een spelletje dat ze destijds op haar Nintendo DS speelde. Daar heb ik toen CookingPapa van gemaakt. Het gemak van de kokende papa, dát moeten onze sandwiches uitstralen.”