Wat: betaalbare, gezonde kant-en-klaar maaltijden die je zonder schuldgevoel kunt kopen
Daagt uit: eetwinkels en supermarkten
Sinds: oktober 2011
Omzet 2013: “goed”
Medewerkers: 75
Een eetwinkel met verse kant-en-klaar gerechten van hoge kwaliteit: dat is Stach, vernoemd naar initiatiefnemer Stach Schaberg. Het voornaamste doel van Stach is het ontzorgen van drukke stadsmensen. “We verkopen vooral tijd en aandacht”, vertelt Stach’ vrouw Hester.
“Door bij ons een gezonde maaltijd te kopen, hoef je na een drukke dag niet ook nog boodschappen te doen en te koken. Je houdt dus tijd over voor andere dingen zoals je gezin.” Natuurlijk komen de klanten naar Stach voor het eten, maar het succes van de eetwinkels zit ‘m vooral in de persoonlijke benadering van klanten en de laagdrempelige sfeer. Even zitten en ter plekke lunchen? Rustig werken aan één van de tafeltjes, ook zonder consumpties te bestellen? “Dat kan bij ons en dat spreekt veel verschillende typen mensen aan.”
Stach opende zijn eerste eetwinkel in oktober 2011 in de Amsterdamse Van Woustraat, daarna volgden nog vier andere eetwinkels in de hoofdstad. Dit najaar opent hij zijn zesde eetwinkel in Overveen. Deze groei wil hij op den duur doorzetten, maar alleen als dat met eigen middelen kan.
Auteur: Annelies van der Woude