Persbericht - Je bent waarschijnlijk in de bloei van je leven, en je overlijden is dan ook niet iets waar je vaak of überhaupt over nadenkt. Toch is dat misschien wel goed om te doen.
Je bent waarschijnlijk in de bloei van je leven, en je overlijden is dan ook niet iets waar je vaak of überhaupt over nadenkt. Toch is dat misschien wel goed om te doen. Bij het overlijden van iemand komt namelijk erg veel kijken. Zo kun je bijvoorbeeld nadenken over een overlijdensverzekering. Het afsluiten van een overlijdensverzekering is niet verplicht, maar wel een verstandige keuze. In deze blog leggen we je uit waarom.
Wanneer je begint met ondernemen, zul je veel geld moeten investeren. Dit geld heeft niet iedereen direct beschikbaar. Daarom is het ook logisch als je hiervoor een lening hebt afgesloten. Echter zitten er ook risico’s aan leningen; namelijk de schulden die je hiervoor moet afbetalen. Het kan zo zijn dat je plotseling komt te overlijden, en je nabestaanden vervolgens het afbetalen van jouw schulden op zich moeten nemen. Misschien hebben je nabestaanden niet veel te besteden, en zorgt dit ervoor dat zij financiële zorgen krijgen. Daarom is het afsluiten van een overlijdensverzekering helemaal niet zo’n gek idee. Hiermee bescherm je je nabestaanden tegen onverwachte kosten, en voorkom je dat zij in de problemen terechtkomen als ze jouw schulden met hun spaargeld af moeten betalen.
Bij het afsluiten van een overlijdensverzekering mag je zelf bepalen wat het uitgekeerde bedrag wordt, en ook aan wie het uitgekeerd wordt. Zo kun je er dus voor kiezen om het bedrag aan je nabestaanden uit te laten keren, omdat je weet dat zij na jouw overlijden misschien een groot deel van hun inkomsten verliezen. Of je kiest ervoor om dit geld uit te laten keren aan iemand die je bedrijf voort kan zetten. Zo kunnen jouw team en klanten beschermd worden en kan je bedrijf blijven bestaan.
Maar waarom zou je ervoor kiezen om nu een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten? Ten eerste is het risico dat een jonger iemand komt te overlijden lager, dus zal de premie die je voor de verzekering moet betalen ook lager zijn. En omdat je nog jong bent, kun je kiezen voor een langere verzekeringsperiode. Net als het uitgekeerde bedrag, kun je ook zelf de looptijd van je verzekering bepalen. Deze verzekering moet minimaal 10 en maximaal 50 jaar lopen. De verzekering sluit je af tussen je 18e en je 65e. Indien je komt te overlijden binnen de looptijd van de verzekering én je jonger bent dan 75 jaar, wordt het gekozen geldbedrag uitgekeerd aan de begunstigde (dus de persoon die jij hebt gekozen). Als je gekozen hebt voor je partner, kan deze de huur of hypotheek verder betalen. De verzekering voorkomt dus dat je nabestaanden te kampen krijgen met financiële zorgen. Zo kunnen ze zonder andere zorgen rouwen om jouw verlies.