Thijs van der Heide
Goudhaantje in: 2017
Is: Project Director of business improvement project at DSM Food Specialties
Keerpunt: De verhuizing naar Maastricht
‘Ik ben noodgedwongen vanuit Amsterdam naar Maastricht verhuisd. Mijn vrouw ging daar in opleiding als KNO-arts en ik ging mee. Wel met de afspraak dat, indien mogelijk, ik daarna mocht bepalen waar we naartoe gingen. Toen ik bij DSM solliciteerde was mijn gedachte eigenlijk dat ik hiermee kon zorgen dat ik bij een volgende stap terug naar de Randstad geen gat in mijn CV zou hebben.
Maar al voor mijn eerste gesprek werd ik heel enthousiast over het bedrijf. De manier waarop DSM niet alleen winst als missie heeft, maar zich ook maatschappelijk profileert, sprak me aan. Ik had daarvoor bij banken in fusies en overnames gewerkt en in investment banking is dat besef er veel minder. Ik had altijd een dubbel gevoel bij een wereld die zo om geld draait.’
Duurzame waarde
‘Ik ben economisch en juridisch geschoold en ook ik vind dat er in de eerste plaats winst gemaakt moet worden, maar DSM doet dit op een manier die duurzame waarde creëert voor alle stakeholders. Dat DSM dit hoog in het vaandel heeft staan, spreekt mij nog altijd zeer aan.
Toen mijn vrouw twee jaar geleden klaar was met haar opleiding stonden we dus voor de keuze wat we gingen doen.
Toen heb ik duidelijk voor DSM gekozen. De verhuizing naar Breda (en dus niet terug naar de Randstad) gaf ons beide de mogelijkheid om op redelijke afstand van ons werk te wonen. Ik wist toen nog niet dat er tussen Breda en Eindhoven altijd file staat en ik dus alsnog twee uur onderweg ben, maar dat heb ik er graag voor over.’
Goudhaantjes
Goudhaantjes zijn jonger dan 45 jaar, hebben al een bliksemcarrière achter de rug en rammelen nu ongeduldig aan de poorten van de wereldwijde bestuurskamers. Vanaf dit jaar hebben we een nieuwe aanpak met de Goudhaantjes. Goudhaan ben je voor het leven, maar je staat maar een keer in de lijst. Wil je de nieuwe lijst zien, dan kan dat hier.
De lijst van 2017 is hier terug te vinden.