Ik ben het beu dat iedereen 99 procent goed genoeg vindt, zegt trainer Jon Bowers. Het lijkt veel, 99 procent, maar in onze wereld, waarin alles op grote schaal plaatsvindt, is gaan voor minder dan perfectie niet zonder gevolgen. Als de makers van onze creditcards maar 99,9 procent effectief waren, dan waren er ruim een miljoen kaarten in omloop met de verkeerde info op de magnetische strip. Of wat dacht je hiervan? Als onze dokters maar 99,9 procent correct waren, dan werden er jaarlijks 4.453.000 recepten verkeerd voorgeschreven. En zelfs nog enger: elke dag zouden 11 pasgeborenen aan de foute ouders worden meegegeven in de Verenigde Staten.
Dit wil je niet missen: MT Insights
Het nieuwe MT Insights, elke twee weken sturen we jou een exclusieve longread om jouw vaardigheden als manager aan te scherpen. Met als bonus 2x per jaar het MT Insights Magazine.
lees verderNatuurlijk maken we fouten, zegt Bowers, maar ooit besloten we, omdat het te moeilijk of pijnlijk was, onze natuurlijke vaardigheid met falen om te gaan te verwerpen en liever wat sneller tevreden te zijn. En nu zijn we genoodzaakt tot het aanvaarden van die nieuwe norm of ‘goed genoeg’-attitude in plaats van perfectie, samen met de bijhorende resultaten.
Falen en verlies zijn nodig voor succes. Als we deze cultuur laten blijven, waar niemand faalt of niemand te horen krijgt dat hij zal falen, dan zal ook niemand zijn potentieel bereiken.