Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

Medewerkers willen gezond bedrijfsrestaurant

De keuze uit een degelijke boterham met kaas of een broodje kroket volstaat niet meer in het bedrijfsrestaurant. De nieuwe generatie medewerkers wil ambachtelijk en biologisch eten. De cateraar die daar volgens werkend Nederland het beste mee omgaat is Hutten Catering.

Foto: Getty

Duurzaamheid staat bij Hutten Catering hoog in het vaandel. Met een score van 7.8 in het Nationaal Catering Onderzoek 2016-2017 van Foodstep mag de cateraar zich het beste bedrijfsrestaurant noemen. De tweede plek is voor SAB Catering (7.6), de gedeelde derde plek is voor Vitam, Appel en ISS (7.5). Ruim 12.500 consumenten deden mee aan het onderzoek.

Dagelijks de nieuwsbrief van Management & Leiderschap ontvangen?



Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene en privacyvoorwaarden.

Millennials

Het gebruik van duurzame producten speelt een belangrijke rol in bedrijfsrestaurants. 70 procent van de koffie in bedrijfskantines heeft bijvoorbeeld een duurzaam label. Deze trend wordt gevoed door de wensen van werkende millennials. ‘We zien een verschuiving van anoniem bulkvoedsel naar eten en drinken met identiteit’, zegt Mark Michies, directeur van Foodstep. ‘Denk aan streek- en biologische producten. Met een toenemend aantal millennials op de werkvloer verwachten we dat deze vraag de komende jaren verder zal toenemen.’

Evolutie

In bedrijfsrestaurants is het aanbod gezonde voeding de laatste jaren flink uitgebreid. Dat betekent niet dat het broodje kaas voorgoed is verbannen. Nog steeds kiest een deel van de gasten voor de traditionele Hollandse lunch: een boterham met kaas of vleeswaren. De transitie naar gezondere voeding is volgens Michies meer een evolutie dan een revolutie. ‘We zien een substantiële groep die wel let op gezonde voeding, maar dit nog niet altijd koopt.’