In Nederland is het nog vrij onbekend, maar in de Verenigde Staten is het een geaccepteerde financieringsvorm: de converteerbare obligatie. Tienko Rasker zag er mogelijkheden in: ‘We ontdekten dat Nederlanders best bereid zijn om in risicovolle projecten te investeren, maar ze willen hun investeringen wel spreiden. Niet één grote gok, maar steeds een paar duizend euro.’ Voor een startup is het niet handig om met tientallen investeerders van een paar duizend euro naar de notaris te moeten, dus bundelt Leapfunder al die kleine bedragen.
Leapfunder brengt dus investeerder en startups bij elkaar, en neemt beide partijen werk uit handen. Het voordeel van de converteerbare obligatie is dat de financier eerst de lening verstrekt aan de startup, en pas later de waarde van de aandelen wordt vastgesteld. Daardoor vermijden beide partijen bij aanvang van hun transactie de eindeloze discussies over de waarde.
Minder dan een jaar na oprichting heeft Leapfunder al voor 1 miljoen euro aan financiering verzorgd. Bekijk het interview op 7 Ditches tv waarin Tienko Rasker uitlegt hoe de Leapfunder Notes precies werken.