Bouwjaar 1973
Is Executive VP Merchandising & Sourcing, Ahold
Goudhaan in 2016
Opleiding Levensmiddelentechnologie (HAS Den Bosch), Managementprogramma's (Cornell University en Harvard Business School)
Marit van Egmond is een 'veelbelovende vrouw met ceo-potentie en heeft veel in haar mars’, zegt een van onze bronnen. Deze levensmiddelentechnoloog dient Ahold al sinds 1997 met haar talenten. Begonnen als trainee, waarmee ze gelijk veel praktijkervaring opdeed als assistent supermarktmanager, unit manager 'vers' in Ahold China en logistiek manager vleeswaren en salades. Vanaf 2000 vervulde ze diverse functies als categoriemanager waar ze vele innovaties introduceerde.
Haar veelzijdigheid en inzet werd bekroond met de functie van director Store Operations Support, waarna ze bij Ahold-dochter Gall & Gall commercieel directeur werd. Dat ging zo goed dat ze na twee jaar de ceo-positie toebedeeld kreeg en eindverantwoordelijk werd voor de transformatie van ca. 550 winkels. Aan haar de taak om van traditionele slijterijen meer eigentijdse speciaalzaken te maken en de winstgevendheid sterk te verbeteren.
Dat lukt haar met verve en ze treedt op haar 40e toe tot de directie van Albert Heijn als de senior vice president versproducten. Na amper één jaar staat er al 'executive' achter haar naam, waarbij ze ook verantwoordelijk wordt voor het houdbare en Non Food assortiment binnen AH. Ze is daarmee binnen de directie verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten.
Zelf zegt ze over haar 'drive': 'Er met mijn team en onze leveranciers voor zorgen dat eten lekkerder, gezonder en duurzamer wordt. En betaalbaar blijft. En hoe ik kan helpen om variatie en inspiratie te bieden. Maar ook hoe kunnen we zorgen dat we in de samenleving ons voedsel meer waarderen. Transparantie bieden over de herkomst en het proces van ieder product. Onze klanten helpen kiezen door ons aanbod elke dag beter te maken, dat is mijn drive'.