Persbericht - Een veel gebruikte kooktechniek die vooral in de horeca veel gebruikt wordt is het bereiden van eten volgens de sous vide bereiding.
Simpel Gezegd is dit gewoon het vacuüm koken van voedsel. Gelukkig is dit niet alleen in de horeca van toepassing, ook thuischefs gebruiken deze techniek vaak waarbij gebruik wordt gemaakt van vacuüm kookzakken. Liggen deze kookzakken gewoon in de supermarkt? Hoogstwaarschijnlijk niet. Neem bijvoorbeeld een kijkje op bradaverpakkingen.nl voor een groot aanbod kookzakken.
Zoals al kort uitgelegd is het vacuüm koken van eten letterlijk het koken van eten in vacuüm zakken. Door het eten in speciale kookzakken te plaatsen en in een waterbad langzaam te laten garen heb je meer controle over het voedsel en zal het minder snel doorgaren. Ook is dit een handige methode wanneer jij grote hoeveelheden eten wil bereiden. Je kan namelijk zoveel als je zelf maar wilt tegelijkertijd garen mits je natuurlijk een groot waterbad en genoeg kookzakken hebt. Het grootste voordeel van deze manier van koken is dat het vlees precies op de goede manier kan doorgaren en het vlees daardoor niet droog wordt. Nu is het niet alleen mogelijk om vacuüm te koken met vlees, ook producten zoals vis, groenten, of aardappelen zijn mogelijk om te koken met behulp van kookzakken. Echt een aanrader!
Vacuüm koken werkt net iets anders dan ‘normaal’ koken. Om deze reden is het handig om volgens een stappenplan je eten te bereiden zodat je hier geen fouten in maakt. Dit is vooral handig voor wanneer jij net begint met vacuüm koken. Als je dit al regelmatig hebt gedaan is dit stappenplan misschien overbodig. Doe jij het voor het eerste? Lees dan verder.