Persbericht - Binnen uw organisatie zijn afspraken gemaakt over toeslagen. Bijvoorbeeld over onregelmatigheidstoeslag of overwerktoeslag. Die afspraken kunnen erg complex zijn. Bijvoorbeeld...
Binnen uw organisatie zijn afspraken gemaakt over toeslagen. Bijvoorbeeld over onregelmatigheidstoeslag of overwerktoeslag. Die afspraken kunnen erg complex zijn. Bijvoorbeeld doordat er meerdere cao’s van toepassing zijn of doordat er individuele afspraken zijn gemaakt met werknemers. De ene werknemer bouwt misschien extra dagen op (tijd-voor-tijd), terwijl de andere de toeslag als salaris krijgt uitbetaald. Ook heeft een werknemer soms recht op meerdere toeslagen, bijvoorbeeld als hij heeft overgewerkt op een feestdag. Dat maakt het berekenen van toeslagen geen simpele klus. Maar gelukkig kunt u het uzelf een stuk makkelijker maken. Wij vertellen u hoe!
Onregelmatigheidstoeslag is een toeslag op het brutoloon. Uw werknemer ontvangt deze toeslag als hij of zij werkt op bepaalde dagen of tijdstippen. Denk aan nachttoeslag, feestdagentoeslag, weekendtoeslag en ploegentoeslag. Meestal is deze toeslag vastgelegd in een cao of arbeidsovereenkomst. Onregelmatigheidstoeslag wordt ook wel afgekort tot ORT, die twee termen hebben dus dezelfde betekenis.
Een overwerktoeslag ontvangt uw werknemer wanneer hij of zij meer werkt dan is afgesproken in de arbeidsovereenkomst. Dat staat los van onregelmatigheid. Het zou dus kunnen dat een werknemer beide toeslagen ontvangt.
Misschien maakt u zoals veel organisaties gebruik van een Excelbestand om uw toeslagen te berekenen. Vaak is dat niet ideaal:
U kunt het uzelf een stuk makkelijker maken door te gaan werken met workforce management software, zoals Dyflexis:
U kunt Dyflexis koppelen aan alle bekende salarispakketten. Dan worden alle uren, inclusief toeslagen automatisch naar uw salarispakket verzonden. Geen exports en imports meer dus.
Benieuwd hoe Dyflexis u kan helpen bij het besparen van tijd en het voorkomen van fouten? We laten het u graag zien.