Persbericht - Sinds de coronaperiode is de opkomst van Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) is een enorme versnelling beland.
We zouden zelfs bijna kunnen praten over een technologische verschuiving. Specialist Cloud360 vertelt meer over de opkomst van deze technieken die in rap tempo van groot belang zijn geworden voor veel bedrijven.
Traditionele werkplekken op een fysieke locatie worden steeds meer vervangen door flexibele, op de cloud gebaseerde oplossingen die organisatie en hun personeel de vrijheid geven om overal en altijd te werken. Azure Virtual Desktop, een product van Microsoft, is een van kartrekkers van deze transformatie. Het stelt bedrijven in staat om een virtuele desktopinfrastructuur te creëren en te beheren, waardoor werknemers toegang hebben tot hun desktopomgeving vanaf vrijwel elk apparaat met een internetverbinding.
Azure Virtual Desktop, of afgekort AVD, biedt niet alleen de vertrouwde Windows-ervaring, maar ook geavanceerde extra mogelijkheden zoals schaalbaarheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Met de mogelijkheid om Windows-apps op meerdere apparaten te gebruiken, ongeacht de locatie, brengt Azure Virtual Desktop een nieuwe dimensie aan flexibiliteit bij het moderne werken. Daarnaast elimineert het de noodzaak voor zware investeringen in fysieke infrastructuur, omdat alles draait in de krachtige Azure-cloud.
Naast Azure Virtual Desktop hebben organisaties natuurlijk meer opties en alternatieven uit een breed scala van concurrerende diensten. Elk van deze platformen biedt unieke functies en voordelen, waardoor organisatie kunnen kiezen op basis van hun specifieke behoeften en vereisten. Voorbeelden zijn:
Virtuele desktops worden door steeds meer organisaties ingezet. Toch zijn veel bedrijven nog niet volledig op de hoogte van het bestaan ervan, terwijl het ze wel veel voordelen op zou kunnen leveren. Voordelen zijn onder meer:
Technologische vooruitgang heeft historisch gezien altijd zeer veel impact gehad om hoe we werken. Virtuele desktops bieden hierin een volgende stap en wordt de manier waarop we onze digitale werkruimte inrichten en beheren opnieuw gedefinieerd. Het gaat hierbij niet alleen om het gebruiksgemak voor werknemers of de flexibiliteit om vanaf elke locatie te kunnen werken, maar met name om het creëren van een dynamische en responsieve werkomgeving die past bij de eisen van de moderne bedrijfsvoering. Om deze virtuele werkomgeving op een juiste en efficiëntie manier te implementeren, te beveiligen en te onderhouden is het wel aangeraden om een specialist in de hand te nemen.
Bij de keuze voor virtuele desktopinfrastructuur is het cruciaal voor organisaties om niet alleen te kijken naar de functionaliteiten van de diensten, maar ook hoe ze passen binnen de visie van het bedrijf. In de praktijk blijkt namelijk vaak dat de overgang naar virtuele desktops niet alleen een technologische verandering is, maar ook de cultuur binnen een bedrijf laat verschuiven naar een meer flexibele en schaalbare manier van werken. De overgang zorgt bovendien niet alleen voor directe voordelen op het gebied van efficiëntie en kostenbesparing, maar ook voor een hogere werktevredenheid.