Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

De juiste horecakoelkast kiezen

Laatst bijgewerkt: 23-06-2023 13:00:10

Persbericht - Ben je als beginnend horecabedrijf op zoek naar de juiste inrichting van je keuken? Wij geven je een aantal tips voor de horeca koelkast.

Ben je als beginnend horecabedrijf op zoek naar de juiste inrichting van je keuken? Dit kan een lang en zwaar karwei zijn, zeker wanneer je dit nooit eerder hebt gedaan. Er zijn erg veel verschillende zaken waar je rekening mee moet houden en er zijn veel verschillende apparaten die je nodig hebt. Een belangrijke daarvan is de koelkast, want deze heb je nodig om voedsel langer te kunnen bewaren. Wij geven je een aantal tips voor de horeca koelkast.

Efficiëntie

Efficiëntie is erg belangrijk in een horecakeuken, want zo zorg je ervoor dat alles goed en snel kan verlopen. Met een efficiënte indeling en efficiënte apparaten, zorg je voor zo veel mogelijk gemak en hoeven gasten minder lang op hun gerechten te wachten. Dit is natuurlijk belangrijk voor een horecagelegenheid. Wanneer je een koelkast uitkiest, is een horecakoelkast met glazen deur een goede optie voor een efficiënte manier van werken. Hierbij zie je namelijk in een oogopslag wat er in de koelkast ligt, wat erg handig is bij meerdere koelingen. Zo hoeft het keukenpersoneel niet elke koelkast te openen, om hun ingrediënten te kunnen vinden. Dit bespaart tijd, wat erg fijn is.

 

Ook voor dranken is een koelkast met glazen deur erg fijn, om dezelfde redenen. Zo ziet de bediening achter de bar direct in welke koelkast zij het drankje kunnen vinden wat ze nodig hebben.

Hoe groot?

Een belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen, is: “Hoe groot moet mijn horeca koelkast zijn?”. Dit is vooral afhankelijk van de grootte van je horecabedrijf en de hoeveelheid verschillende ingrediënten op je menukaart. Hoe groter de zaak, hoe meer je in zult moeten slaan. Ook is het belangrijk om te bepalen waarvoor de koelkast gebruikt moet worden: eten of drinken. En de ruimte die hiervoor beschikbaar is. Dit zijn allerlei zaken waar je zeker goed rekening mee moet houden, bij het inrichten van je horecabedrijf.

 

Natuurlijk is het ook mogelijk en aan te raden om verschillende koelkasten te gebruiken. Hierdoor kun je namelijk de ingrediënten indelen en verdelen over de verschillende koelkasten. Zorg hierbij voor een logische en consistente indeling. Ben je op zoek naar een bedrijf waar je alle apparaten en andere benodigdheden voor je horecabedrijf kunt vinden? Bij Horecagemak.nl vind je alles wat je zoekt op één plek.

Energie

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je geen energieslurpende koelkast of andere apparaten aanschaft. Let daarom goed op het energieverbruik van de koelkasten die je op het oog hebt. Je wilt immers niet dat de volledige opbrengst van je bedrijf opgaat aan energiekosten, omdat je geen energie-efficiënte apparaten hebt aangeschaft. Je kunt hierbij het beste kijken naar het energielabel: deze gaan van A tot G, waarbij G het minst zuinig is. Tegenwoordig kunnen apparaten ook tot en met label A+++ krijgen, wat het zuinigste label is.

Het is erg verstandig om goed te letten op het energieverbruik van verschillende apparaten binnen je bedrijf, want je zult de keukenapparatuur en andere apparatuur veel gebruiken. Door verstandige keuzes te maken met deze apparaten, kun je te hoge energierekeningen voorkomen.