Het ziekteverzuim onder Nederlandse werknemers is in het eerste kwartaal van dit jaar nagenoeg stabiel gebleven. Gemiddeld bedroeg het verzuim 4,7 procent, wat een daling van 0,1 procentpunt betekent vergeleken met vorig jaar.
Dat blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Binnen de horeca daalde het verzuim ‘relatief sterk', meldt het statistiekbureau, met 0,5 procentpunt naar 3,2 procent. Verder nam het verzuim in de zakelijke dienstverlening en in vervoer en communicatie met 0,3 procentpunt sterker af dan het gemiddelde. Het verzuim is, net als eerder, het hoogst in de sectoren openbaar bestuur. De gezondheidszorg en welzijn, onderwijs en de industrie volgen die branche op de voet.
Verzuim aanpak
Is het verzuim in uw organisatie hoger dan dit? Lees dan hier het artikel ‘Pak verzuim aan in tien punten'. Selecteer bijvoorbeeld een goede bedrijfsarts, die zich ook inzet voor het welzijn van de werkgever, en spreek iemand vanaf het eerste moment aan op zijn of haar verantwoordelijkheden.