Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

Restaurant Calla’s – Den Haag

Calla’s is een restaurant met allure, verstopt in een klein straatje. Het ligt pal achter het levendige centrum van Den Haag, en prettig dicht bij de ring. De ruimte is er ingenieus gebruikt. Beneden is de keuken en de entree met een table d’hôtes.

Een open trap leidt naar de open eerste verdieping waar de tafels staan. Op deze manier wordt een hoge lichte ruimte gecreëerd, die door een uitgekiende verlichting en mooie details als vazen en wijnkoelers verre van kil aandoet.

De ramen kunnen voor en achter open, en er is een afhoudend rookbeleid. Kortom, wij begeven ons in een prettige, rustgevende plek in hartje stad (!) Rustgevend is hier ook de bediening, die hartelijk en zeker niet te formeel is. Een staaltje keurig en welgemeend gastheerschap wordt hier tentoongespreid. De hoofdgerechten naderen alle de veertig euro. Uit kostenoogpunt is het dus aanlokkelijk om het vijfgangenmenu van 62,50 euro te kiezen.

De prijs is overigens niet het enige argument, zo blijkt na afloop, want we eten verrukkelijk. We starten met een stukje rauwe Schotse zalm, met schuim van Jabugo-ham en avocado crème, gevolgd door een cappuccino van tuinkruiden met gebakken paddenstoeltjes. Het tussengerecht is gebakken zeebaars, met puree van artisjokkenhartjes, gemarineerde groenten en een pittige jus van kreeft. Als hoofdgerecht genieten we van malse entrecôte (“Maas-Rijn-IJsselrund”) met een korstje van peterselie en knoflook, en eekhoorntjesbrood. Klinkt uitbundig, en dat is het vooral qua smaak en gelukkig niet qua hoeveelheid.

De niet te grote porties zorgen dat we niet tonnetje rond het restaurant verlaten. We hebben precies nog zin in de lekker nattig gehouden merengue met verse frambozen en rabarbersorbet. Ook over het wijnarrangement zijn we tevreden. Geen platgetreden paden of simpele goedkope oplossingen, maar wijnen die prima aansluiten bij de gerechten en die ook nog verrassen. Bij de entrecôte bijvoorbeeld geen Bordeaux of iets zuidelijks, maar een licht gekoelde rode Bourgogne. Puntje ter verbetering: nadat het menu bij het aperitief met verve is toegelicht, compleet met vreemde contradicties als ‘à la minute gemarineerd’, is de toelichting bij het serveren van de gerechten minimaal. Ik betaal 206 euro voor twee menu’s, anderhalf wijnarrangement, water en koffie. (AvD)

Dagelijks de nieuwsbrief van Management & Leiderschap ontvangen?



Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene en privacyvoorwaarden.

Restaurant Calla’s

Laan van Roos en Doorn 51a Den Haag T 070 345 5866