Lang werd hij genoemd als de mogelijke opvolger van Paul Polman als CEO bij Unilever: Jean-Marc Huët had, net als Polman, een achtergrond als CFO en werd geroemd om zijn strategisch inzicht, goede communicatieve vaardigheden en gevoel voor cijfers. Het mocht niet zo zijn: in 2015 vertrekt Huët na 5,5 jaar bij Unilever.
Hij verlaat een familiebedrijf – zijn familiebedrijf om precies te zijn. Zijn overgrootvader Samuel van den Bergh was de eigenaar van Margarine Unie, het bedrijf dat in 1929 fuseerde met de Britse zeepmaker Lever Brothers – het begin van Unilever.
CFO
Huët wordt geboren in het Verenigd Koninkrijk en leerde volgens het FD rond zijn twintigste pas goed Nederlands spreken, bij de nonnen in Vught. Daarvoor heeft hij het ook niet echt nodig. Huët werd opgeleid aan Darthmouth College in Amerika, waarna hij een MBA bij het Franse INSEAD volgt. Voor zijn carrière bij Unilever is Huët tien jaar werkzaam bij Goldman Sachs, waar hij in 2013 wordt weggeplukt door voormalig CEO van babyvoeding fabrikant Numico Jan Bennink. Hij wordt direct benoemd tot CFO van het bedrijf en stoomt het als dertiger in vijf jaar klaar voor een miljardenovername. Daarna wordt hij CFO bij het Amerikaanse Bristol-Myers Squibb, om in 2010 op te duiken bij Unilever. Zijn werk daar levert hem in 2013 en 2016 een benoeming in de Goudhaantjes-lijst van MT op.
Een jaar voordat Huët stopt bij Unilever, gaat hij daarnaast aan de slag bij de toezichtsorgaan van Heineken, waar hij het auditcomité leidt. Nu is Huët de beoogde opvolger voor de functie van president-commissaris van Heineken. Hans Wijers zal eind april 2019 terugtreden van deze positie.