De setting is prachtig: blooming is behalve een designhotel vooral een indrukwekkend landgoed met een forse lap grond. Dat alles in duinen en bossen, niet al te ver van zee.
Op dat landgoed liggen ook de moestuin en de kassen waar u eerst de groenten en de kruiden gaat plukken.
Teambuilding
Wie denkt dat koken soft gefröbel is, heeft het mis. De keuken is een strak geleid bedrijf; onder toezicht van een alles controlerende chef wordt er in ploegen gehakt, gezaagd en gesneden. Vlees sudderen, brood kneden en in de vormpjes doen, pastinaak raspen. Kookdampen stijgen op en de deelnemers zweten. De oven is bloedheet en de messen vlijmscherp. Tussendoor mag de groep bonbons maken en kan er worden genipt van zes soorten wijn of sherry.
Aan het eind komt de beloning en kan iedereen aanschuiven voor een zelf bereid zesgangendiner, compleet met amuses en topwijnen. Wie dat wil, kan vervolgens de nacht doorbrengen in het hotel, dat er aardig uitziet en kundig personeel heeft, maar zijn pretenties niet geheel waarmaakt.
Al met al toch een prima staaltje teambuilding. De kookcursus kost ongeveer 70 euro, een nachtje uitbuiken in het hotel kan vanaf 63 euro.