Persbericht - Het griepseizoen komt er weer aan. Nu de ‘R’ in de maand is, de dagen korter worden en de blaadjes vallen ligt kort verzuim door de griep op de loer. Maar wist je dat kort verzuim zorgt voor slechts 18% van de verzuimkosten voor werkgevers in Nederland. Zorg daarom dat je niet alleen waakzaam bent op griepsymptomen bij je werknemers, maar ook op andere signalen die kunnen duiden op bijvoorbeeld psychisch verzuim.
Ziekteverzuim op de werkvloer is van alle seizoenen. Natuurlijk is er een piek merkbaar tijdens het griepseizoen (4,8%), maar kortdurend verzuim zorgt voor nog geen 20% van de totale verzuimkosten. Andersoortig verzuim, zoals verzuim als gevolg van een arbeidsongeval, langdurig verzuim of psychisch verzuim als gevolg van bijvoorbeeld stress, een verstoorde werk-privébalans, depressiviteit, burn-out, et cetera, zorgt voor het grootste deel van alle verzuimkosten waarmee ook jij als werkgever (jaarrond) te maken krijgt.
En voor de werkgever die denkt: ‘Dat overkomt mij toch niet’. Weet dat 1 op de 5 werknemers burn-outklachten ervaart. En ben je er niet op tijd bij, en je werknemer valt uit met een burn-out, dan krijg je zomaar te maken met een ingewikkeld, tijdrovend en bovendien kostbaar verzuimtraject. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de gemiddelde verzuimduur bij een burn-out maar liefst 8 maanden is én dat een zieke werknemer al snel tussen de €250 en €400 per dag kost.
In het e-book ‘Een zieke werknemer? Dit moet je doen!’ geven we niet alleen een superhandig stappenplan bij ziekte van je werknemer, maar passen we het stappenplan middels 4 specifieke verzuimcases toe in de praktijk. Zo weet je precies wat je kunt én moet doen als je werknemer zich ziek meldt wegens: