Persbericht - Wil je snel meer weten over Magento? Lees dan snel verder en kom meer te weten over: wat Magento is, geschiedenis en hoe je een webshop kunt implementeren op dit CMS (Content Management Systeem).
Magento is een opensource online verkoopplatform geschreven in de PHP taal. Het is een van de meest populaire platforms voor het maken, runnen en onderhouden van online winkels. Meer dan honderdduizend online winkels zijn gemaakt met deze software. Meer dan honderdvijfenvijftig miljard dollar heeft er door op Magento gebaseerde winkels gestroomd afgelopen jaar. Als je nog meer bewijs nodig hebt dat Magento succesvol is dan ben je overtuig als je hoort dat Magento ongeveer 30% van de markt bezat in 2019.
Veel bedrijven besteden het runnen van de servers achter een e-commerce site vaak uit aan een Magento hosting bedrijf. Op zich niet erg raar. Iemand die goed is in het runnen van een winkel bezit niet per se de ICT expertise om een webwinkel soepel te laten draaien. Een goede webwinkel daarentegen is in de huidige maatschappij onmisbaar. Vandaar dat het verstandig is zo’n cruciaal deel van jouw operatie uit te besteden aan specialisten.
In 2007 is een versie van de huidige software voor het eerst naar buiten gebracht door het bedrijf Varien. Na een hele serie overnames en wisselingen in management is het in mei aangekocht door Adobe. Door de jaren heen is de software veel veranderd en verbeterd. Na de overname door adobe is er een commerciële variant ontstaan, Magento commerce. In ruil voor een maandelijkse prijs krijg je een versie van deze software met meer opties en functionaliteit.
In 2015 is Magento 2 uitgekomen. Een gestroomlijndere versie met doel de geregenereerde inkomsten te vergroten. Binnenkort vervalt de ondersteuning voor Magento 1. Doordat de tweede versie een stuk veiliger is dan de eerste zijn potentieel duizenden webshops gedwongen de overstap te maken.
Indien je verstand hebt van opensource codes en PHP kan je gratis zelf een webshop maken. Er vanuit gaande dat je al beschikt over servers. Doordat het een open gemeenschap is hebben heel veel mensen al extensies gepubliceerd, zodat je het zelf niet hoeft te doen. Veel zijn gratis, anderen zijn gemakkelijk te kopen voor een paar tientjes.
Ben jij daar niet zo van? Geen probleem. Heel veel bedrijven houden zich bezig met het leveren van diensten m.b.t. Magento. Van het daadwerkelijke opzetten van de winkel tot het verzorgen van het design. Er is veel keuze als je op zoek bent naar Magento hosting in Nederland. Zelfs als je een complete digibeet bent is het op deze manier mogelijk om een webwinkel op te zetten.
Deze bedrijven worden zogenaamde Magento partners genoemd, dit zijn bedrijven met veel ervaring in het aanpassen van Magento platforms. Verder bestaan er ook Magento technology partners. Dit zijn bedrijven die rigoureus gescreend worden op kwaliteit en kunde.