Persbericht -
Speciaal voor visionairs, pioniers en early adopters die het verschil willen maken.
De kunstwerken, gemaakt op oude zonnepanelen, combineren innovatie en creatieve expressie. Vervaardigd met acrylverf, inkt, diverse media en een flinterdun laagje high-tech gloss, vertelt elk stuk een verhaal van transformatie.
“Tijdens Masters Expo laten we iets geheel vernieuwends zien,” zegt Ibink. “Het afgelopen jaar hebben we MAIM naar een nieuw niveau getild, wat zichtbaar is in de kunstwerken. Speciaal voor de beurs presenteren we een nieuwe collectie en een exclusieve limited edition, verrijkt met 24-karaats bladgoud, ontworpen om écht indruk te maken.”
Wat begon als een grap
Het begon in 2018, tijdens zijn studie, was oprichter Christian Ibink op zoek naar kunst voor zijn huis en besefte dat zijn budget niet verder reikte dan een massa product zoals de standaard IKEA poster met de rode fiets. Hij geloofde dat hij iets beters kon maken, dus kocht hij doeken, verf, en ging aan de slag. Voor de grap nam hij zijn project ‘s avonds mee naar de bar om aan vrienden te laten zien. Hoewel zijn vrienden hem voor gek verklaarden, verkocht hij het doek diezelfde avond nog bij Café Thuys in West aan een tandarts uit de buurt. Zo werd MAIM geboren.
Oprichter Christian Ibink merkte al snel op dat de kunstwereld als stoffig wordt beschouwd vanwege het vasthouden aan traditionele normen en een neiging naar conservatisme. Deze houding kan resulteren in een beperkte acceptatie van nieuwe stijlen en innovaties, waardoor het lastig is voor frisse en eigentijdse perspectieven om door te breken. Volgens hem is er ruimte voor verandering.
MAIM staat voor innovatie, duurzaamheid en verfijning.
We transformeren oude zonnepanalen die gemiddeld 20 jaar op een dak hebben gelegen om tot unieke hoogwaardige kunstobjecten die luxe uitstralen.
Een student met een verfset en een creatief idee – is inmiddels uitgegroeid tot een kunstbeweging die bedrijven, galleries en kunstliefhebbers inspireert. “De kunstwereld kan stoffig zijn, maar wij brengen vernieuwing en impact,” zegt Ibink.
Mission ‘’Towards Zero’’
De missie van MAIM gaat verder dan alleen kunst. Ibink benadrukt het belang van aandacht voor recycling en bewustwording van onze ecologische voetafdruk: “Tegen 2030 zal er tussen de 30-37 miljoen kilo aan zonnepaneelafval zijn. Deze panelen zijn moeilijk hoogwaardig te recyclen, en niemand weet echt wat we ermee moeten doen.’’ We verzinnen als mensheid wel dat zonne-energie duurzaam is, maar de panelen waarmee we dit willen uitvoeren zijn dat niet. Dat is toch gek?
Een jaar van groei en succes
Dit jaar was een mega succes. We leverde in 7 landen en steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij onze missie, en daar zijn we enorm trots op. Samenwerkingen met toonaangevende namen zoals AFAS, RODA JC, de Hogeschool van Amsterdam, CIRCL by ABN Amro en Technolution onderstrepen onze impact.
De groei brengt ook uitdagingen met zich mee. Normaal gesproken hanteer ik een wachttijd van 6-8 weken voor een uniek MAIM kunstwerk, maar door de vraag is die nu vaak langer. Klanten moeten momenteel tot een half jaar wachten. Toch blijven ze geduldig omdat ze weten dat exclusiviteit en vakmanschap tijd kosten. Het is geweldig om te zien hoe bedrijven, galleries en partners ondanks deze wachttijden massaal enthousiast blijven samenwerken met MAIM. Speciaal voor MASTERS Expo heb ik een collectie gemaakt die wel verkocht kan worden.
Tot op de MASTERS!