Persbericht -
Op een kantoorbaan moet een werkbroek er gewoon representatief uitzien. In de industrie of in de bouw ligt dit net wat anders. Zo moet een werkbroek in deze sectoren niet alleen comfortabel zijn, maar ook voldoende bescherming bieden tegen hitte, chemicaliën of mechanische belasting. In elke sector is de keuze van de meest geschikte bedrijfskleding anders, en dat geldt ook voor de werkbroek. De keuze van de werkbroek moet daarom gemaakt worden met bedachte rade. Christina Koorn van Unishore Bedrijfskleding Zwaag adviseert over het vinden van de juiste werkbroek voor jouw klus.
Welk werk je doet en in welke weersomstandigheden je dit doet, heeft invloed op de keuze van de werkbroek. In de zomer of als je in een warme omgeving werkt, is een korte broek lekker luchtig en comfortabel. Maar zo’n korte broek beschermt je benen niet zo goed. Heb je juist volledige bescherming nodig, bijvoorbeeld als het koud is of als je met scherpe voorwerpen werkt, dan is een lange broek een betere keuze. Lange werkbroeken bedekken je hele benen en je kunt kiezen voor extra functies zoals brandwerendheid, antistatische stof, opvallende kleuren om beter zichtbaar te zijn, bescherming tegen regen en extra warmte voor de kou. Jouw persoonlijke behoeften staat hierbij voorop.
Vervolgens is het goed om te kijken naar het materiaal. Kies een stof die lucht goed doorlaat. Waarom? Zo ga je minder zweten en kun je dus zonder ergernissen blijven werken. Het moet ook een sterke stof zijn, zodat je broek niet snel kapot gaat of scheurt. Dit is natuurlijk een fijne eigenschap voor in de bouw. Een mix van polyester en katoen is vaak een slimme keuze. Deze combinatie is stevig en ademt ook goed.
Maar denk niet alleen aan hoe comfortabel of beschermend hij is. Kijk ook of de broek speciale behandelingen heeft gehad, zoals impregnering. Een broek die geïmpregneerd is biedt namelijk extra bescherming. Daarnaast kan het handig zijn om zakken en andere extra’s te hebben, bijvoorbeeld als je op daken werkt en makkelijk bij gereedschap moet komen. Broeken met speciale zakken voor kniebeschermers zijn ook heel praktisch voor banen waarbij je vaak moet knielen. Die zorgen ervoor dat de beschermers goed blijven zitten.
Werk je vaak ‘s avonds of ‘s nachts? In dat geval is een broek met reflecterende delen echt aan te raden. Dit is een stuk veiliger omdat je beter gezien wordt. Werk je vaak op hoge plaatsen? Dan is een winddichte broek een goede keuze om je tegen de wind te beschermen. En als je werk te maken heeft met hitte, zoals lassen, kies dan voor een brandwerende broek.
Er zijn dus een heleboel dingen waar je rekening mee moet houden om de perfecte werkbroek te kiezen voor jouw werkzaamheden. Denk daarom eens goed na over wat je doet op je werk. Moet je veel knielen? Kies dan een broek die je knieën goed beschermt. Ben je altijd in beweging? Ga dan voor een broek die lekker zit en waar je goed in kunt bewegen, zoals een stretchbroek. En als je werkt in een omgeving met risico’s, kies dan een broek die extra bescherming biedt, bijvoorbeeld tegen vuur of die ervoor zorgt dat je goed zichtbaar bent.
Zoals Christina Koorn van Unishore Bedrijfskleding Zwaag stelt: je werkbroek is onderdeel van je gereedschapskist. Kies dus niet alleen het juiste gereedschap voor de klus, maar ook de juiste werkbroek. Het gaat om de veiligheid van jou en je medewerkers en het is verstandig om rekening te houden met alle mogelijke risico’s en gevaren.
Je kunt werkbroeken ook personaliseren om ze beter te laten passen bij je bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld het logo van je bedrijf erop drukken voor een betere herkenbaarheid. Op deze manier straal je professionaliteit uit en het levert ook een bijdrage aan een betere naamsbekendheid. Een andere manier is om te borduren, vooral fijn als je voor een duurzamere optie wilt gaan. Geborduurde werkkleding blijft namelijk ook na veel wassen mooi. Ook hiervoor kunt u terecht bij Unishore Bedrijfskleding Zwaag.