Persbericht - Voor liefhebbers van de apparatuur van Apple is het jaarlijks een spannend moment: de presentatie van de nieuwe iPhone! Eerder dit jaar werden al nieuwe versies van de iPad Air en de iWatch geïntroduceerd. Welke verbeteringen heeft Apple doorgevoerd in de iPhone 12?
Wat maakt de iPhone 12 kopen interessant voor consumenten? Komt de iPhone 12 mee met de Galaxy S20, die eerder door Samsung op de markt werd gebracht? In dit artikel zoomen we in op de specs waarover de nieuwste iPhone beschikt. Overtuigen ze jou?
De iPhone 12 wordt net als zijn voorganger verkocht in vier verschillende modellen. Van deze modellen is de iPhone 12 Mini het kleinst, met een formaat van 5.4 inch. Een compact toestel, welke ons doet terugdenken aan de tijd van de iPhone 5s. Een toestel die bijzonder populair was onder consumenten! Het basismodel van de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro wijken qua formaat niet af van hun voorganger. Beide toestellen zijn 6.1 inch groot. Zoek je een groter model telefoon? Kies dan voor de iPhone 12 Pro Max, die een formaat van 6.7 inch heeft! Een formaat die niet eerder door Apple gebruikt werd.
Opvallend: Apple heeft bij het ontwerp van de iPhone 12 gekozen voor een vlakke zijkant. Daar waar eerdere modellen een bolling hadden.
Naast het verschil in formaat, wijken de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max af van hun voorgangers in de camera die in deze telefoons zit. Apple kiest voor het gebruik van een extra dieptesensor, de LiDAR-sensor. Wellicht komt de naam van deze sensor je bekend voor! Dat is niet gek, want de sensor werd ook gebruikt in het nieuwste model van de iPad Pro. Zeker met het groeiend aantal AR-toepassingen is deze toevoeging aan de iPhone 12 interessant. Daarbij maak je er nog mooiere foto’s en video’s mee! Nadeel van de LiDAR-sensor in de Pro en Pro Max? Het maakt deze toestellen flink duurder dan het basismodel en de iPhone 12 Mini.
Een derde verbetering ten opzichte van de iPhone 11 zit in de A14 Bionic chipset waarover de iPhone 12 beschikt. De chipset is sneller en krachtiger dan zijn voorgangers. Zo schakel je snel tussen apps, maak je foto’s sneller achter elkaar, enzovoorts. In de praktijk is het de vraag of je het verschil tussen deze en de vorige chipset duidelijk merkt bij een normaal gebruik van de iPhone. Toch is het interessant dat Apple voor deze verbetering gekozen heeft. Wederom in relatie tot het groeiende aantal AR- en VR-toepassingen in apps!