Persbericht - Organisaties van nu zijn niet aan één plek gebonden. Medewerkers werken verspreid over meerdere vestigingen of werken regelmatig thuis, onderweg...
Organisaties van nu zijn niet aan één plek gebonden. Medewerkers werken verspreid over meerdere vestigingen of werken regelmatig thuis, onderweg of op locatie. Hoe zorgt u ervoor dat iedereen toegang heeft tot de bedrijfsinformatie, -systemen en -applicaties die ze nodig hebben, zonder beveiligingsrisico’s of hoge kosten? Met een IP-VPN haalt u het maximale uit uw zakelijke internetverbinding.
Een IP-VPN (Virtual Private Network via IP-protocol) verbindt de lokale netwerken van uw vestigingen aan elkaar tot één datacommunicatienetwerk. Hierdoor hebben uw medewerkers veilig, snel en makkelijk toegang tot alle beschikbare toepassingen en gegevens binnen het bedrijfsnetwerk. Denk bijvoorbeeld aan:
Zo kunt u altijd en overal op een efficiënte manier communiceren met medewerkers op een andere locatie.
Binnen een IP-VPN staat geen enkele bedrijfslocatie in directe verbinding met het internet. De toegang tot het internet vindt plaats via een beveiligde centrale internetkoppeling. Hierdoor is er een extra laag van beveiliging tussen uw bedrijfsnetwerk en het internet. U kunt dit vergelijken met een tunnel waar de informatie doorheen gaat: van buitenaf kunt u niet zien wat zich in de tunnel afspeelt, maar het is wel mogelijk om bijvoorbeeld thuis toegang te krijgen tot de bedrijfsbestanden- en applicaties.
Naast de hoge beschikbaarheid van de centrale infrastructuur van het IP-VPN zijn er ook tal van mogelijkheden om de beschikbaarheid per bedrijfslocatie te verhogen. Dit kan door de toegang voor één of meerdere bedrijfslocaties redundant uit te voeren.
MPLS (Multi Protocol Label Switching) is één van de belangrijkste protocollen binnen een OSI laag 3 IP-VPN. MPLS is een OSI laag 2 technologie om schaalbaarheid en snelheid binnen het WAN-netwerk te verenigen. In een netwerk waarin MPLS wordt gebruikt, worden alle datapakketjes voorzien van labels. Met behulp van deze labels is het mogelijk om deze datapakketjes via een dynamisch vooraf opgebouwd pad (Label-Switched Path) over het netwerk te transporteren, waarbij het verkeer via de meest optimale route wordt verstuurd.
Virtual Private LAN Service (VPLS) biedt de mogelijkheid om een OSI laag 2 netwerk uit te breiden over geografisch verspreide sites met behulp van een gedeeld kernnetwerk/infrastructuur, maar kan alleen gebruik maken van een ethernet-last-mile-technologie.
Met een IP-VPN, MPLS of VPLS is uw bedrijf verzekerd van een toekomstvast netwerk. Hoe vaak uw bedrijf ook met veranderingen te maken krijgt, IP-VPN, MPLS of VPLS gaan moeiteloos met deze veranderingen mee. Met een IP-VPN, MPLS of VPLS kunt u altijd profiteren van de nieuwste technologische mogelijkheden, zonder dat hier complexe wijzigingen in het gehele netwerk voor hoeven te worden doorgevoerd. IP-VPN, MPLS of VPLS sluiten hierdoor feilloos aan bij uw huidige bedrijfssituatie, maar ook bij toekomstige bedrijfssituaties.
Voordelen IP-VPN, MPLS en VPLS:
Benieuwd wat IP-VPN, MPLS of VPLS voor uw organisatie kunnen betekenen? Als een van de oudste zakelijk ISP’s van Nederland, levert DataWeb oplossingen op maat die bij andere providers niet mogelijk zijn. DataWeb adviseert u uitgebreid over de optimale snelheid en biedt ondersteuning in het netwerkontwerp zodat deze toekomstbestendig is en eenvoudig te managen. Neem contact op via [email protected] of bel 070 381 92 18.